Wethouder Bakker-Smit opent “Schooljudo school” in Bilthoven

Judoschool Montessorischool de eerste in Bilthoven

Judoschool Montessorischool de eerste in Bilthoven

Vandaag kreeg de Montessorischool in Bilthoven als derde school in Nederland de titel “Schooljudo-school”. Hiermee committeren zij zich aan de 7 Schooljudo waarden; vertrouwen, respect, discipline, weerbaarheid, beheersing, samenwerken en plezier. Bij de uitreiking is Wethouder Madeleine Bakker-Smit aanwezig om het “Schooljudo-school” bordje te overhandigen. Er gaan komende periode nog meer “Schooljudo-scholen” volgen in de rest van Nederland.

Wethouder Bakker-Smit: “Ik vind het heel belangrijk dat kinderen bewegen. Met de judolessen ga je nog een stapje verder en neem je de normen en waarden mee van deze sport in het onderwijs. Beheersing, respect, weerstand en heel belangrijk, het omgaan met winnen én met verliezen. Het is tevens een mooie kans voor onze judoverenigingen om nieuwe pupillen te werven, zoals Judokan in Maartensdijk, Judo Bilthoven in de Theresiaschool en de judoclub in het WVT.”

Twaalf jaar geleden is Schooljudo opgericht, een initiatief van oud wereldkampioen en Olympisch medaillewinnaar Ruben Houkes. Niet alleen om zijn sport te promoten, maar om iedereen te overtuigen van de meerwaarde van judo als opvoedkundig middel. Kinderen krijgen bij Schooljudo “Skills for Life” aangereikt. Zo ook de kinderen uit Bilthoven. Op de Montessorischool zijn de groepen 1 tot en met 8 in de ban van Schooljudo. De school gaat de komende 5 jaar aan de slag met het programma.

Mieneke van Bruggen

Judoleraar Mieneke van Bruggen: “Het is enorm leuk om te doen en de kinderen de waarden en normen bij te brengen van het judo. Deze zijn zo te gebruiken in de dagelijkse omgang met elkaar. Groep 1 is een echte uitdaging. Motorisch nog niet allemaal even handig, maar heel leuk om te doen. Bij de Montessorischool heeft men het echt goed opgepakt en iedereen doet mee. De matten liggen ’s-Morgens al en worden door ouders aan het eind van de dag weer opgeruimd; echt leuk!” De kinderen krijgen gedurende 6 weken lang judo in plaats van gym in deze periode.

Schooljudo wordt ondersteund door twee landelijke partners; zorgverzekeraar Zilveren Kruis en IT-specialist Infotheek. Zij maken mede mogelijk dat elk jaar zo’n 32.000 kinderen van 372 scholen een aantal weken op de tatami (judomat) staan en een Schooljudo diploma ontvangen. Dit diploma krijgen de deelnemers niet zomaar. Zij werken 6 weken lang onder leiding van een gediplomeerde Entertrainer aan de 7 Schooljudo waarden. Mieneke van Bruggen is de Entertrainer die in Bilthoven met de kinderen aan de slag gaat. Dit alles gewoon in de gymzaal, want deze wordt met echte judomatten en waardenpakken omgetoverd tot een dojo.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Schooljudo op uw school? Kom eens kijken bij een les en neem contact op!

Judoschool Montessorischool Bilthoven

Een fantastische koprol

Het begin, een goede koprol

Het begin, een goede koprol

De gymzaal is 6 weken lang een dojo

De gymzaal is 6 weken lang een dojo

Een robbertje vechten, maar dan met alle waarden en normen van judo!

Een robbertje vechten, maar dan met alle waarden en normen van judo!

Judoschool Montessorischool Bilthoven

Judoschool Montessorischool Bilthoven

De wethouder had zich helemaal aangepast aan het judo

De wethouder had zich helemaal aangepast aan het judo

Respectvol sprak zij de jonge judoka's toe

Respectvol sprak zij de jonge judoka’s toe

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.