Werkzaamheden Onderdoorgang Leijenseweg definitief van start op 23 november

Werkzaamheden starten definitief

Gemeente De Bilt en ProRail hebben in overleg bepaald dat de realisatie van de onderdoorgang bij het spoor over de Leijenseweg definitief van start gaat op maandag 23 november. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling en ontstaat op deze plek een veilige (ongelijkvloerse) kruising met het spoor. Bovendien hoeft het verkeer dat de wijk in- en uitgaat straks niet langer te wachten voor de spoorbomen.

In verband met de werkzaamheden, die ongeveer 1,5 jaar in beslag nemen, zal ook de spoorwegovergang aan beide zijden vanaf maandag 23 november worden afgesloten. Gedurende de werkzaamheden zal de wijk De Leijen niet bereikbaar zijn via de Leijenseweg. Om er voor te zorgen dat de wijk tijdens de werkzaamheden goed en op een veilige manier bereikbaar blijft, heeft de gemeente een tijdelijk verkeerscirculatieplan (VCP) opgesteld. Dit plan is zorgvuldig afgestemd met een werkgroep van bewoners. Eind mei/begin juni zijn het plan en de omleidingsroute in de praktijk getest.

Medio 2017 is dit verleden tijd

Werkzaamheden

Straks is een veilige oversteek van het spoor dagelijkse praktijk

Werkzaamheden

En behoort wachten tot het verleden

Onderdoorgang Leijenseweg

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.