Start bouw onderdoorgang – Leijenseweg definitief dicht!

Leijenseweg definitief dicht

Vanmorgen was het zo ver. Gemeente De Bilt en ProRail gaven het startsein voor de bouwwerkzaamheden van de spoortunnel. Wethouder Jolanda van Hulst en regiodirecteur ProRail Cees de Vries sloten samen met Kitty Herrie de spoorwegovergang definitief af. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling: een veilige ongelijkvloerse kruising met de Leijenseweg. 

Aan beide zijden van het spoor was een ontvangsttent neergezet met koffie, warme chocolademelk en koekjes. Een welkome versnapering op deze koude ochtend. Het laagstaande zonnetje maakte overigens veel goed. Wethouder Van Hulst heette iedereen welkom en benadrukte nogmaals het belang van deze ondertunneling: “De consequentie is dat we anderhalf jaar moeten omrijden, maar we krijgen er iets moois voor terug.” Daarna was het de beurt aan Cees de Vries van ProRail om een ieder namens het spoor welkom te heten. Daarna sloten zij gezamenlijk het hek en was de afsluiting definitief!

Wethouder Jolanda van Hulst sloot samen met bewoner van de Leijen Kitty Herrie en Cees de Vries van ProRail het hek

Cees de Vries klikte het slot definitief dicht

Start bouw onderdoorgang met een korte toespraak van Wethouder Jolanda van Hulst

Het was druk aan de overkant, ook daar werd het hek gesloten

Start bouw onderdoorgang – Leijenseweg definitief dicht

Start bouw onderdoorgang – Leijenseweg definitief dicht

Hetty Loeb van Wijkraad De Leijen is blij met de start van de werkzaamheden

Regio TV De Bilt heeft een video gemaakt van de omleidingsroute, klik hier.

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2020 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.