Linda Roffel exposeerde in New York

Linda Roffel

Linda Roffel exposeert in Agora Geallery New York

Nog niet zo lang geleden hingen de kunstwerken van Linda Roffel in New York. Van 1 april tot 21 april 2016 waren vier kunstwerken van de Bilthovense kunstenaar in Agora Gallery, midden in het hart van het beroemde Chelsea art district in New York te zien. Het bijzondere was dat Linda door deze art-gallery is gevraagd om te exposeren. “Het was een grote verrassing toen ik de uitnodiging kreeg om met een viertal kunstwerken te exposeren in New York!” vertelt Linda aan DeBiltinBeeld.nl.

“Plotseling hangen jouw werken in een van de toonaangevende galeries van New York, inclusief officiële opening op 7 april van dat jaar!” vervolgt een nog steeds opgetogen Linda. “Heel fijn is dat ik hierbij aanwezig kon zijn en het was een heel bijzondere belevenis. Ik ben tot dusver de tweede Nederlandse kunstenaar die daar exposeert. De gallery pakt alles heel professioneel aan. De uitnodigingen, de pers, de catalogus, de opening en alles wat daar bij hoort, worden tot in de puntjes georganiseerd.”

Abstracten

Linda Roffel heeft als kunstenaar altijd abstracten gemaakt. “Doordat ik in mijn carrière een keer een paar portretten heb gemaakt, heb ik besloten om binnen deze abstractie figuratieve elementen toe te voegen. Ik raakte gefascineerd door de vrouwenrug. Het vertelt veel van wie zij is. Ik werk graag met een beperkt aantal kleuren. Zwart, wit en geel of rood, bijvoorbeeld. Van deze basiskleuren maak ik diverse nuances. Daarna zorg ik voor ‘licht’ in mijn werken. Verder werk ik uitsluitend met acryl op doek opgebracht met het mes. Ik gebruik geen penseel voor mijn werken. Hierdoor krijgen mijn werken een  mooi gelaagd patina en diepte.”

Drie of vier dagen in de week

Linda schildert drie tot vier dagen in de week, waarvan één dag samen met collega kunstenaar Laura Wijsman uit Bussum. “Wij maken totaal verschillende werken, maar tijdens het samenwerken, geven we elkaar commentaar. Hierdoor worden we kritischer over onze eigen werken en daardoor ook beter,” vertelt Linda.

Agora Gallery is een specialist op het gebied van het vinden van kunstenaars die er aan toe zijn om internationaal door te breken en die een gallery nodig hebben die de contacten heeft om dit te bereiken.

http://www.linda-roffel.nl

http://www.agora-gallery.com/artistpage/Linda_Roffel.aspx

Hieronder de vier kunstwerken die inmiddels onderweg zijn naar New York.

Linda Roffel

Linda Roffel werkt uitsluitend met acryl opgebracht met een mes

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.