Bouw spoortunnel Leijenseweg bereikt nu grote hoogte

Leijenseweg werkzaamheden spoortunnel Bilthoven

Sinds kort is de bouw aan de spoortunnel van de Leijenseweg ook op afstand goed te zien door de hijskraan en de boorstelling, die deze week zijn gearriveerd. Hiermee wordt een volgende fase ingeluid van de bouw aan de tunnel. Vanaf nu worden er stalen damwanden en boorpalen aan de zuidzijde geplaatst om straks het spoordek te dragen.

Deze klus moet af zijn voor het weekend van zaterdag 9 april, want dan wordt het 30 meter lange en 1,15 miljoen kilo wegende spoordek ingereden door op afstand bestuurbare karren. Als eenmaal het spoordek is geplaatst, worden ook aan de noordkant de damwanden geplaatst en kan een begin worden gemaakt met het uitgraven van de tunnel.

In verband met deze klus rijden er geen treinen van zaterdag 9 april 01.00 uur tot en met maandag 11 april 05.00 uur.

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.