Huwelijk op Jagtlust verstoord door brand

Brand tijdens een huwelijk….. het bruidspaar en de gasten werden snel in veiligheid gebracht

Vanmiddag werd op Jagtlust een huwelijk voltrokken, terwijl er in de kelder een brand woedde. De gealarmeerde Brandweer was snel ter plaatse en kon het jonge echtpaar en de familie op tijd evacueren. De brand was ontstaan in de kelder door een stel inbrekers die de kluis probeerden te openen met een snijbrander, waarbij een der boeven brandend naar buiten holde.

Gelukkig was het allemaal in scene gezet voor de Landelijke Finale 2016 van de brandweer wedstrijden. De viering vandaag op Jagtlust van 100 jaar Brandweer De Bilt / Bilthoven, was een prachtig decor voor deze wedstrijd en kon zich daardoor in een zeer grote belangstelling verheugen. Het huwelijk werd zeer realistisch gespeeld met bruid en bruidegom, de ambtenaar van de Burgelijke stand, familie en een heuse bode. De wedstrijd werd uiteindelijk door Brandweer Oeffelt gewonnen.

Groots spektakel

Op het voorterrein van Jagtlust waren diverse demonstraties en konden kinderen zelf de brandspuit ter hand nemen om een brand te blussen. Ook konden zij achter een brandspuit staan bovenop een voertuig. De hoogwerker was de hele dag in touw en heeft menigeen klamme handjes bezorgd. Maar je kon dan wel genieten van een prachtig overzicht over het terrein. Ook konden kinderen zelf een stukje van een boomstam afzagen met een echte motorzaag! Wel onder begeleiding natuurlijk.

Bovendien waren er diverse demonstraties van de brandweer. De spectaculairste was toch wel ‘vlam in de pan’. De brandweer liet zien hoe je een echt brandende pan op een heus fornuis kon blussen, door eenvoudig de deksel er op te doen in een beweging van je af. En! Ze lieten zien wat er gebeurde als je het probeerde te blussen met water: één grote vuurzee! Een levensgevaarlijke manier om de brand in de (frituur)pan te blussen, dat werd snel duidelijk.

Dit was de laatste viering van 100 jaar Brandweer De Bilt / Bilthoven dit jaar. Op vele momenten was er een feestje. Ten eerste de start van de evenementen, waarbij burgemeester Arjen Gerritsen het vuur ontstak. En de optocht van diverse klassieke en moderne brandweervoertuigen net voor de zomer. DeBiltinBeeld.nl was er telkens bij.

Nog meer Brandweer

Klik voor nog meer 100 Jaar Brandweer Bilthoven / De Bilt: Start festiviteiten en de Brandweeroptocht.

100 jaar Brandweer

Het bruidspaar arriveerde met een prachtige cabriolet

100 jaar Brandweer

De bode had de brandweer gebeld

Het voorhuis van Jagtlust stond helemaal in de rook

In de rij voor een kijke in de brandweerwagen

Beste indrukwekkend zo’n mast

De Brandweer Harmonie trad op in de Mathildezaal

Twee stoere meiden zaagden een boomstam door met een heuse motorzaag

Sommigen hadden klamme handjes, maar een fantastisch uitzicht als ze eenmaal boven waren

100 Jaar Brandweer op Jagtlust

Kon net lopen, maar wilde wel even binnenkijken, dat was duidelijk!

Een en al fantasie maakte zich meester van menig kind achter zo’n brandspuit op het dak

Tja, blussen met water van een vlam in de pan is geen goed idee. Het werd een inferno!

Ook de politie was aanwezig

 

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2020 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.