700 kleuters sporten tijdens GIGA Kangoeroedag

NOVA Giga Kangoeroedag 2016

NOVA Giga Kangoeroedag 2016

In het kader van de Nationale Sportweek (NOC*NSF) werd vandaag de GIGA KANGOEROEDAG gehouden. Wethouder sport Madeleine Bakker-Smit, opende het festijn waaraan 10 basisscholen deelnamen. Een geslaagde sport- en spelletjesdag voor kinderen van 4 t/m 7 jaar.

Sport- en Korfbalvereniging Nova uit Bilthoven organiseerde de Kangoeroedag om sporten en bewegen te promoten bij jonge kinderen. Het enthousiasme onder scholen uit de Bilt, Bilthoven, Groenekan en Den Dolder was groot. 10 scholen nemen deel. Zo’n 700 kleuters gaan allemaal leuke balspelletjes, tikspelletjes en korfbalspelletjes doen verdeeld over een aantal rondes. Madeleine Bakker-Smit: “Het is erg leuk dat zo’n dag wordt georganiseerd. Bewegen is goed en moet al zo jong mogelijk gepromoot worden. Verder is het een leuke kans om kennis te maken met korfbal!”

Veel vrijwilligers, sport-studenten en buurtsportcoaches

Naast heel veel vrijwilligers van Nova waren ook studenten van het Sport College uit Amersfoort aanwezig om alles in goede banen te leiden. Voor hun is dit een maatschappelijke stage. En natuurlijk de Buurtsportcoaches van MENS De Bilt, ze waren er allemaal!

NOVA Giga Kangoeroedag 2016

De altijd enthousiaste wethouder van sport Madeleine Bakker-smit houdt een toespraak

NOVA Giga Kangoeroedag 2016

Met een beetje hulp van de wethouder kom je een heel eind

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.