Bewonersavond Wijkraad De Leijen

Bewonersavond De Leijen Bilthoven 2016

Het was een drukte van belang in de Bremhorst, waar Wijkraad De Leijen haar jaarlijkse Bewonersavond hield. Het programma was dan ook gevuld met veel informatie over de wijk en ook over de toekomst.

Bewonersavond

Voorzitter Hanneke Brosi heet iedereen welkom op de Bewonersavond en is blij met de grote opkomst

Bewonersavond

Wethouder Hans Mieras opent de avond

Wethouder Hans Mieras

Het spits werd afgebeten door voorzitter Hanneke Brosi die al snel de microfoon gaf aan wethouder Hans Mieras die de opening verrichtte. Mieras benadrukte het belang van een wijkraad en deze bewonersavonden. Het bevordert de communicatie en het is een goede kans om geïnformeerd te blijven over wat er gebeurd in de wijk. Ook meldde Hans Mieras dat er schot zit in het plan voor de Leijen Zuid voor de bouw van seniorenwoningen.

Woonstichting SSW

SSW wijkbeheerder Johan Potters vertelde over zijn werk in De Leijen en wat hij al zo tegen kwam in zijn dagelijkse praktijk. Ook SSW is afhankelijk van buurtbewoners die eventuele misstanden melden of vraagtekens zetten bij omstandigheden. Wijkbeheerders zoals Johan Potters gaan dan op onderzoek uit en kunnen ook hulp inroepen van instanties.

Bewonersavond

Johan Potters van SSW

Wijkagent Floris Moons

Daarna was wijkagent Floris Moons aan de beurt die aandacht vroeg voor WhatsApp Buurtpreventie in de wijk. Hij vertelde dat er tot op heden geen Buurtpreventie-groepen via WhatsApp in De Leijen zijn en dat dit toch het gevoel van veiligheid vergroot, de criminaliteit terugdringt en de inzet van politie effectiever maakt. Helaas is hiervoor wel een smartphone voor nodig. Meer dan de helft van de zaal bleek niet te beschikken over een dergelijk apparaat.

Bewonersavond

Veel aandacht voor wijkagent Floris Moons

Ouderenverpleegkundige Huisartsenpraktijk Provostlaan

Huisarts Fred van der Weide vertelde over de inzet van een ouderenverpleegkundige in Huisartsenpraktijk Provostlaan en meldde dat inmiddels iedere patiënt van boven de 75 jaar een schrijven heeft gehad en contact kan zoeken met deze gespecialiseerde verpleegkundige. Zij zet zich in om de zorgbehoefte van de oudere patiënten in kaart te brengen. U kunt met haar een afspraak maken voor een huisbezoek.

Bewonersavond

Huisarts Fred van der Weide vertelt over de Ouderenverpleegkundige

Caro Hollebeek: afvalscheiding

Caro Hollebeek (Beleidsmedewerker Openbare Ruimte bij Gemeente De Bilt) vertelde hoe de gemeente De Bilt in de toekomst het restafval gaat beteugelen en nog meer gaat sturen op het gescheiden inleveren van afval. In het kort komt het er op neer dat voor de laagbouw er een extra container voor PMD-afval (plastic, metalen verpakkingen en drankenkartons) bijkomt. Voor de hoogbouw worden ondergrondse containers geplaatst voor divers afval. Ook Caro kon rekenen op veel vragen uit de zaal, want nog een container er bij, dat ging voor velen te ver. Wel vervangt deze container de inzameling van plastic in zakken en kan men kiezen om de grijze container te laten vervallen in ruil voor een pas voor het gebruik van een ondergrondse container.

Bewonersavond

Medio 2017 wordt PMD met een aparte container opgehaald, vertelt Caro Hollebeek van gemeente De Bilt

Ondertunneling

Als laatste kwam John Kragting van de gemeente De Bilt aan het woord over de stand van zaken rondom de ondertunneling. Aankomend weekend is het een belangrijk moment. Het brugdek – dat al voor de zomer zou worden ingereden – wordt deze dagen op zijn plek gebracht. Een omvangrijke operatie tijdens een treinloos weekend. Kragting liet wel doorschemeren dat de totale bouw vertraging heeft opgelopen door diverse reden. Hoeveel is op dit moment niet bekend. Zowel de gemeente De Bilt als ProRail zijn beiden niet blij met deze mededeling van de aannemer en houden beiden een vinger aan de pols over de vertraging van de oplevering.

Bewonersavond

John Kragting had een plaatje meegenomen met het beplantingsplan van de onderdoorgang

Velen hadden tijdens de inleidingen vragen over de diverse onderwerpen. Alle inleiders gaven alle vragenstellers veel aandacht en formuleerden een zo bevredigend mogelijk antwoord.

Bewonersavond

Heel veel vragen uit de zaal

Na afloop werd er nog veel nagepraat met een glas en een versnapring die werden aangeboden door Gert Smit PLUS Bilthoven. Verder waren er uit diverse fractieleden van de gemeenteraad (waaronder PvdA, VVD, SP en ChristenUnie) naar de bewonersavond gekomen.

Bewonersavond

Napraten met een drankje van de PLUS Bilthoven

Bewonersavond

RTV De Bilt was met twee camera’s aanwezig op deze avond, waarmee ze onder andere een portret maken van wijkagent Floris Moons

Bewonersavond De Leijen Bilthoven 2016

Bewonersavond

Vertegenwoordiging (Nico Jansen ChristenUnie) van de politiek in gesprek met de wethouder

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2020 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.