Waterverbinding Biltse Grift en vijver Van Boetzelaerpark officieel geopend

Opening waterverbinding van Boetzelaerpark

Opening waterverbinding Van Boetzelaerpark

Afgelopen zaterdag was het zo ver. De waterverbinding tussen de Biltse Grift en de vijver in het Van Boetzelaerpark werd officieel geopend. De opening werd verricht door wethouder Anne Brommersma en hoogheemraad Guus Beugelink van De Stichtse Rijnlanden. 

Om half tien was het verzamelen  bij het parkhuisje. Wethouder Brommersma legde uit dat het voor de waterkwaliteit van de vijver in het Van Boetzelaerpark veel beter is om in verbinding te staan met de Biltse Grift. Stilstaand water is niet goed en in de zomer was het peil soms te laag. Het water is toen bijgevuld met een tankwagen. Zonde van het drinkwater en bovendien ecologisch niet goed voor de vijver. Hoogheemraad Guus Beugelinkvan De Stichtse Rijnlanden benadrukte eveneens het belang van vers water in de vijver. Het Hoogheemraadschap heeft €30.000 bijgedragen om de verbinding te realiseren.

Vervolgens ging het gezelschap op weg voor een korte wandeling naar de sluis in het van Boetzelaerpark. Het weer werkte enorm mee. Het was een fantastische herfstochtend met een schitterende zon en een aangename temperatuur.

De waterverbinding werd geopend door de sluis open te draaien. Dat viel nog niet mee, maar met vereende krachten lukte het uiteindelijk wel de waterverbinding tot stand te brengen. Dat gaf direct een stevige waterstroom richting de vijver. Na verloop van tijd werd de sluis op advies van een deskundige door wethouder Brommersma weer enigszins dicht gedraaid, waardoor het verse water nu langzaam naar de vijver sijpelt.

Na dat iedereen alles uitgebreid had bekeken, ging het weer richting het parkhuisje waar nog een lekkere bak koffie werd geschonken met zelfgebakken appeltaart!

Opening waterverbinding van Boetzelaerpark

Na een lekkere kop koffie ging het gezelschap op weg naar de sluis

Opening waterverbinding van Boetzelaerpark

Een korte wandeling bracht het gezelschap bij de sluis

Opening waterverbinding van Boetzelaerpark

De waterverbinding wordt tot stand gebracht door de sluis open te draaien

Opening waterverbinding van Boetzelaerpark

Een fikse stroom vers water stroomt vanuit de Biltse Grift de vijver in het Van Boetzelaerpark in

Opening waterverbinding van Boetzelaerpark

Nog een kopje koffie met appeltaart om de opening af te ronden

Meer weten over de waterverbinding en het Van Boetzelaerpark?

Kijk dan op de site van de Vrienden van het Van Boetzelaerpark: www.vriendenboetzelaerpark.nl

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.