De Bilt 5 jaar Fairtrade gemeente

Fairtrade gemeente De Bilt 5 jaar

Rob Florie toont de Fairtrade voetbal die FC De Bilt sinds kort gebruikt

Gisterenochtend 5 november vierde De Bilt dat het 5 jaar geleden de titel Fairtrade Gemeente verkreeg. Dat gebeurde met een boeiend programma in Het Lichtruim. Hoofdspreker was RTL-weerman en klimaatspecialist Reinier van den Berg, die het in zijn presentatie had over de invloed van klimaatverandering – door hem liever klimaatontwrichting genoemd – onder andere op ons als koffiedrinker.

Naast een kopje eerlijke koffie of -thee was er ook een lekkere Fairtrade traktatie voor de bezoekers en BonbonMargo liet de bezoeker proeven van haar handgemaakte fairtrade-biologische chocolade. Daarnaast is er pianomuziek door een van de docenten van de muziekschool en laten supermarkten zien welke fairtrade producten zij verkopen. Scholen, kerken en andere organisaties, bedrijven tonen hoe zij deelnemen aan de Fairtrade Gemeente campagne. Samen hebben we ervoor gezorgd, dat De Bilt nu al 5 jaar Fairtrade gemeente is.

Het officiële programma werd geopend door waarnemend burgemeester Bas Verkerk, eerder burgemeester van Fairtrade Gemeente Delft. Hij ging in op de bijdrage die de gemeente aan de Fairtrade campagne levert. Verkerk vond De Bilt een heel actieve gemeente op dit gebied met een groot aantal Fairtrade bedrijven, scholen, sportclubs (Fairtrade voetballen van FC De Bilt) en voor hem zeer bijzonder genoemd: Fairtrade kerken. Hij meldde dat hij binnenkort daar een kijkje ging nemen.

RTL-weerman Reinier van den Berg

Daarna was het de beurt aan Reinier van den Berg, die ons bijpraatte over het klimaat op de voor hem zo typerende manier. Hij vertelde dat het al vijf over(!) twaalf is. Hij vergeleek het met de Titanic, waarbij het orkest doorspeelde terwijl het schip aan het zinken was. Ofwel, wij gaan ‘gewoon’ door met het produceren van broeikasgassen terwijl het klimaat onherstelbaar beschadigd is.

Fairtrade gemeente De Bilt 5 jaar

Fairtrade markt in Het Lichtruim

Fairtrade gemeente De Bilt 5 jaar

PLUS Bilthoven biedt een zeer groot assortiment met Fairtrade-producten

Fairtrade gemeente De Bilt 5 jaar

Burgemeester Bas Verkerk in gesprek met de directeur Ella Prins van Fairtrade Julianaschool Bilthoven

Fairtrade gemeente De Bilt 5 jaar

Ook de Wereldwinkel was aanwezig op de Fairtrade markt

Fairtrade gemeente De Bilt 5 jaar

Fairtrade gemeente De Bilt 5 jaar

Fairtrade gemeente De Bilt 5 jaar

RTL-weerman Reinier van den Berg

Fairtrade gemeente De Bilt 5 jaar

Het is vijf óver twaalf voor het klimaat!

 

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.