Schoolkinderen ontbijten met Burgemeester Bas Verkerk op Jagtlust

Ontbijt Jagtlust met burgemeester Bas Verkerk

Het Nationaal Schoolontbijt is al 13 jaar het grootste educatieve ontbijtevenement van Nederland. Elk jaar begin november maken de scholen van ontbijten een feestje in het hele land. Ook in De Bilt! Een delegatie uit groep 5 van basisschool Wereldwijs uit Bilthoven ontbeten bij burgemeester Bas Verkerk en wethouder Anne Brommersma op gemeentehuis Jagtlust en wel in de oude Raadszaal! Een mooi decor voor een geanimeerd ontbijt met als rode draad buitenspelen.

De kinderen waren goed voorbereid en de voorzitter Solange van de delegatie vertelde precies waar het om draaide aan de burgemeester en de aanwezigen. De rode draad was buitenspelen en hoe kunnen we dit bevorderen. De eerste vraag was natuurlijk wat de gemeente hierin kan betekenen.

Jantje Beton

Elk jaar kiest Het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat kinderen helpt. Dit jaar is dat Jantje Beton. Samen met kinderen zorgt Jantje Beton voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken. Belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen, omdat 80% van hen onvoldoende beweegt. Jantje Beton helpt gemeenten en professionals met speelruimte in de directe woonomgeving van kinderen.

De donaties aan Jantje Beton komen tot stand door de bijdrage van gemeenten die deelnemen aan het Burgemeestersontbijt. Burgemeester Verkerk overhandigde een cheque ter waarde van 250 euro voor het ontbijt dat de kinderen meebrachten. Het geld gaat naar Jantje Beton.

Het was een geanimeerd ontbijt waar alle tijd was om met elkaar van gedachten te wisselen.

De pers was in ruime mate aanwezig om verslag te doen van het ontbijt. Er is binnenkort een leuke reportage te zien op RegioTV De Bilt.

Ontbijt Jagtlust met burgemeester Bas Verkerk

Wie drinkt er sinaasappelsap? Was de vraag van de burgemeester

Ontbijt Jagtlust met burgemeester Bas Verkerk

Solange legde haarfijn uit wat het doel was van hun komt en samen met Chahd nam zij maar al te graag de cheque ter waarde van 250,- euro in ontvangst

Ontbijt Jagtlust met burgemeester Bas Verkerk

Om negen uur heb je dan best honger en smaakt zo’n uitgebreid ontbijtje maar al te goed

Ontbijt Jagtlust met burgemeester Bas Verkerk

Regio TV De Bilt hield diverse interviews

Ontbijt Jagtlust met burgemeester Bas Verkerk

Burgemeester in spé was gepast gekleed voor deze gelegenheid

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.