Wandelen op Beerschoten in ieder jaargetijde een plezier

Beerschoten Jits Bakker Herfst

Landgoed Beerschoten in de herfst met beelden van Jits Bakker

Wandelen op Beerschoten is in ieder jaargetijde een plezier. In het park bij het paviljoen staan de  beelden die Jits Bakker aan de gemeenschap heeft geschonken nog altijd opgesteld. Dagelijks genieten vele bezoekers van het landgoed en van de beelden in het park. 

Beelden op Beerschoten (*)

Het Provinciaal JitsArt Museum, Beelden op Beerschoten is een museumpark op het landgoed Beerschoten. Hier staan dertig beelden in brons en marmer van de internationaal bekende Nederlandse kunstenaar Jits Bakker opgesteld in het door landschapsarchitect Pieter Blaauboer ontworpen park.

Het museumbeeldenpark ontstond door een gezamenlijk initiatief van Jits Bakker, Het Utrechts Landschap (HUL), De Grontmij, en de gemeente De Bilt omstreeks 1996. Met veel geld van fondsen en particulieren is het beeldenpark aangelegd. Het beeldenpark werd vormgegeven vanuit de zocherpark traditie. Verharde paden zijn aangelegd voor rolstoelgebruikers en de beelden zijn voorzien van braille opschriften.

De beelden van de inmiddels overleden kunstenaar Jits Bakker spreken vele mensen enorm aan. Toen er in het afgelopen voorjaar even sprake was van opheffing van het beeldenpark, kwam er dan ook veel protest. De plannen zijn inmiddels van tafel of staan in de koelkast, dat is ons niet helemaal duidelijk.

Landgoed Beerschoten maakt deel uit van de Stichtse Lustwarande, een uitgestrekt wandelgebied ten oosten van Utrecht. In het bezoekerscentrum van het Utrechts Landschap dat zich in het paviljoen op Beerschoten bevindt, is veel informatie over de Stichtse Lustwarande te vinden.

Beerschoten Jits Bakker Herfst

De fluitspeler, met achter zich de enorme beukenstammen op landgoed Beerschoten

Beerschoten Jits Bakker Herfst

Wandelen op Beerschoten: Zon op de beukenblaadjes doet de bomen oplichten als goud

(*) De tekst bij deze reportage over wandelen op Beerschoten is ontleend aan:

www.wikipedia.nl

www.vierklank.nl

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2020 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    Pure romantiek in het atelier van Jits Bakker - DeBiltinBeeld.nl
    10 september 2018 op 17:01

    […] Wandelen op Beerschoten […]

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.