Feeërieke Kerstmarkt in het Oude Dorp

Kerstmarkt rondom de kerk in Het Oude Dorp De Bilt

Vrijdagavond was het een en al sfeer rondom de Dorpskerk in De Bilt. Er waren maar liefst 49 kraampjes op de wintermarkt opgesteld, gevuld met kerstdecoraties en andere leuke accessoires. Kramen met design, zoals sieraden, hoeden, tassen, glas- en schilderkunst, tuin- en woondecoraties. Ook aan culinaire zaken was gedacht.

Daarnaast waren verschillende winkels waaronder Kunst & Licht & Glas, Modeatelier Bettina, Atelier 51 en de Galerie Ruimte voor Kunst deze avond extra geopend. DJ Michel zorgde met zijn team voor een gezellige muzikale kerstsfeer.

De wintermarkt werd dit jaar voor het eerst op deze manier georganiseerd. Een goede samenwerking tussen de Dorpskerk en de buurtvereniging maakte het geheel tot een sfeervolle avond waar heel wat publiek op af kwam.

Eén van de organisatoren, Anco de Rooij, liet ons de toren van de Dorpskerk in, zo dat we mooie foto’s van de wintermarkt van boven konden maken (zie hoofdfoto).

Anco vertelt dat bij het opbouwen van de kramen rond 15 uur de sfeer er al goed in zat. Het publiek kwam al voor de opening het terrein op om niets van de wintermarkt te hoeven missen.

Een sfeerimpressie van de kerstmarkt

De toren van de Dorpskerk is speciaal deze avond verlicht

De leukste sieraden voor jong en oud

Zelfgebreide pluchebeesten

Ook de Wereld Winkel stond op de markt

De Landwinkel Groenekan met de lekkerste kerstkoekjes

Zelfgemaakte stoere babykleertjes van Mamanouk

Academisch Hospice Demeter stond ook met een stand op de gezellige markt

Een goed glas wijn als sponsoring, ook dat kon

Ook vanaf de Dorpsstraat is Kerstmarkt een feeëriek gezicht

Glaskunst aan de Dorpsstraat

Kerstdecoraties te over

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

 • Reageer
  Anneke Bolt
  20 december 2016 op 09:31

  Voor het eerst kijkend naar DeBiltinBeeld.nl zie ik daar prachtige foto’s van o.a. de Wintermarkt bij de Dorpskerk.
  Je voelt je er weer lopen als je die warme foto’s met een verslagje er onder ziet.
  Ik vind de opvolger van OogopDeBilt er prachtig en goed leesbaar uitzien.
  Mijn complimenten, Anneke Bolt.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.