31ste Oliebollenloop – sportief begin van Oudejaarsdag 2016

Oliebollenloop

De start van de Oliebollenloop 2016 in het Leyense bos

Vanochtend werd voor de 31ste keer de Oliebollenloop in het Leyense Bos gelopen. Organisatoren van het eerste uur, Jan Vrijenhoek en Pieter Lemmens, zijn hier in 1986 mee begonnen.

Zij gingen indertijd elke zondag samen hardlopen in het bos. Er was toen ook een groepje vrouwen uit de buurt die regelmatig samen in het bos gingen rennen. Het idee ontstond om voor de buurt een oliebollenloop te organiseren op Oudejaarsdag. Het was direct een groot succes. Sindsdien is de Oliebollenloop ieder jaar opnieuw georganiseerd.

De Oliebollenloop is een echt Berkenbuurtevenement. Om 11 uur verzamelen de buurtbewoners zich bij de ingang van het Leyense Bos, daartoe opgeroepen door de kaart die Jan persoonlijk bij de mensen in de buurt bezorgd heeft en een niet te missen banner aan zijn gevel.

Jan heeft dan bij de ingang van het bos een tentje opgezet, waarbij hij dit jaar werd geholpen door Nick. In het tentje staan vrolijk gedekte tafels waarop de buurtbewoners hun koek en drankjes kunnen neerzetten, Wim Gerritsen maakte dit jaar een portcake. Margot en Joke hadden elk een pan warme glühwein meegenomen. Lizzy bracht stol met spijs. Andere buurtjes brachten koffie, (kruiden)thee en natuurlijk oliebollen!

Maar er moet natuurlijk wel eerst gelopen worden. De route, die ieder jaar anders is en die tussen de 2 en 3 km lang is, wordt al sinds jaar en dag door Pieter de Groene uitgezet met zelfgemaakte bordjes. Wie meedoet mag zelf weten of de route gerend of gewandeld wordt. De route kan natuurlijk ook twee keer of vaker afgelegd worden. Start en finish worden gemarkeerd door de vrolijke Oliebollenloopbanner die Stans heeft gemaakt en die ieder jaar opnieuw wordt opgehangen.

Ook dit jaar werd het evenement weer goed bezocht. Behalve buurtbewoners komen er ieder jaar ook wel wat genodigden van buiten meedoen. Kinderen van buurtbewoners die het ouderlijk huis al lang verlaten hebben, komen voor dit gezellige evenement toch graag weer langs. En zij brengen hun kinderen weer mee.

Na afloop van de loop was het een gezellig bijpraten van buurtbewoners, kinderen en genodigden.

Ook de wandelaars zetten  er stevig de pas in

De route liep over mooie paadjes

Alles keurig bewegwijzerd door Pieter de Groene

Medeorganisator Jan liep nog een rondje extra

Eenmaal de finish gepasseerd was het genieten……

…..van oliebollen en oliebollenportcake met koffie, chocolademelk en glühwein

Het is vooral een evenement van ontmoeten met buurtbewoners en hun familie

Ook Jan genoot van zijn bolletje met……. Op de achtergrond de jongste deelnemer

Dit jaar werd de route zelfs zes keer gelopen door Maurice, die traint voor de halve marathon in Praag. Hij en zijn vriendin Kathy kwamen mee met Eveline, de dochter van Jan.

Even op de kiek met de organisatoren. Van links naar rechts Eveline, Kathy, Maurice, Carrie, organisator Jan en Pieter

Oliebollenloop 2016

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.