Heerlijk uitwaaien in Gagelbos en Ruigenhoek

Heerlijk uitwaaien in recreatiegebieden Gagelbos en Ruigenhoek

Op een zonnige winterdag kun je heerlijk uitwaaien in de recreatiegebieden Gagelbos en Ruigenhoek. Deze  gebieden maken deel uit van het Noorderpark, een 5900 hectare groot gebied in de gemeenten Stichtse Vecht, De Bilt en Utrecht. dat is heringericht ten behoeve van recreatie en natuurontwikkeling.

Tot halverwege de jaren 90 bestond het gebied ten noorden van de Utrechtse Gageldijk voornamelijk uit landbouwgrond, de Gagelpolder. Sindsdien zijn er diverse fiets- en wandelpaden in aangelegd. Ook het Gagelbos is nieuw. Het bos is in het bezit van Staatsbosbeheer.

In recreatiegebied Ruigenhoek bevindt zich een netwerk van brede sloten die op elkaar aansluiten. ‘s Zomers kun je er kanovaren of vissen. In de winter wordt hier vooral druk gewandeld en gefietst. Bij Forelvijver en Paviljoen De Ruigenhoek aan de St.Anthoniedijk kun je zomer en winter terecht voor een hapje en een drankje.

In het gebied bevinden zich verder o.a. een spannend speelbos en een natuurreservaat. Tijdens onze wandeling zagen we opvallend veel grote zilverreigers. Ze staan te vissen langs de kant van de sloten of vliegen elegant langs de bosrand.

In het gebied is voorzien in een aantal hondenlosloopterreinen waar de honden zich heerlijk kunnen uitleven.

Aan de rand van het gebied bevindt zich fort De Gagel. Fort de Gagel wil de Poort van het Noorderpark worden. Het fort wordt nu herontwikkeld door het Team Erfgoed en Cultuur. Medio 2017 zullen er in het fort o.a. een infocentrum over het Noorderpark en een horecagelegenheid gevestigd zijn.

Gagelbos en Ruigenhoek

Recreatiegebied Ruigenhoek omvat een netwerk van brede sloten die op elkaar aansluiten

Water, grasland en bos

Brede waterpartij in recreatiegebied Ruigenhoek 

Grote zilverreiger zoekt naar voedsel in de sloot

Een grote zilverreiger vliegt elegant langs het Gagelbos

Lekker wandelen met de hond in het Gagelbos 

Ingang van Speelbos Gagelbos

Fort De Gagel wil de Poort van het Noorderpark worden

Heerlijk uitwaaien in Gagelbos en Ruigenhoek

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

 • Reageer
  Kees v gogh
  10 januari 2017 op 19:02

  In de zomer er vaak doorheen gefiets,het is een mooi stuk recreatie bos .
  Met weidse blik mooi in beeld gebracht

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.