Burgemeester brengt werkbezoek aan Stichting Ariane de Ranitz

Ariane de Ranitz

Burgemeester Bas Verkerk bij zijn bezoek aan Stichting Ariane de Ranitz met voorzitter Ineke van Weele-Vernimmen (rechts)

Gisteren bracht waarnemend burgemeester Bas Verkerk een werkbezoek aan Stichting Ariane de Ranitz. De burgemeester ontmoette hen op de vrijwilligersbanenmarkt van MENS De Bilt en de stichting ‘won’ de burgemeester

Stichting Ariane de Ranitz die in 1968 is opgericht, biedt paardrijlessen aan voor mensen met een beperking. Dit doen zij op een plezierige, verantwoorde en veilige wijze. Iedereen is welkom: van jong tot oud en de beperking kan variëren van moeite met bewegen tot problemen met begrijpen, gedrag of combinaties hiervan.

Manege Stal van Brenk

De stichting heeft hiertoe de mogelijkheden gekregen bij Manege Stal van Brenk in Groenekan. Op diverse dagen in de week worden de lessen gegeven. De instructeurs zijn gediplomeerd, de lesgroepen zijn klein, er is een opstapperron en er zijn aangepaste materialen. Daarnaast is er een grote groep vrijwilligers die de ruiters, daar waar nodig, ondersteunt. “We zien dat het zoveel plezier geeft voor de ruiter en dat geeft veel voldoening,” aldus Ben Prins, secretaris van de stichting.

Burgemeester sprak met bestuursleden, vele vrijwilligers, de eigenaren van Manege Stal van Brenk en niet in de laatste plaats de ruiters en amazones. Hij was onder de indruk van het werk van de stichting die draaiende wordt gehouden door ongeveer 50 vrijwilligers.

Ariane de Ranitz

Het speciale perron maakt opstappen heel gemakkelijk

Ariane de Ranitz

Het opstapperron is ook toegankelijk voor rolstoelers

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.