Woonspraak themabijeenkomst ‘De Zorgzame Buurt’

Woonspraak

Woonspraak ‘De Zorgzame Buurt’

Op woensdag 25 januari j.l. organiseerde Bewonersversvereniging Woonspraak een themabijeenkomst ‘De Zorgzame Buurt’. Samen bogen de aanwezigen zich over vragen als: hoe maak je van je wijk een buurt, hoe versterken we de samenhang tussen mensen en hoe geven we een impuls aan de uitstraling van de buurt? En, hoe ervaren we onze buurt, met als laatste, wat doet daarin de corporatie en wat kunnen bewoners zélf doen?

Het was een goed bezochte avond waar de bewoners eerst werden bijgepraat door onder andere Woonspraak voorzitter Ruud van Zwol over het opstellen van een nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen Woonspraak en Woonstichting SSW.

Wijkbeheerder Hassan Toutouh aan het woord

Daarna was het de beurt aan Wijkbeheerder Hassan Toutouh. Hij vertelde de aanwezigen over de dagelijkse praktijk. De problemen in de wijken en vooral de manier waarop deze problematiek wordt opgelost. Het bleek vaak heel genuanceerd te liggen en dat er met veel takt en geduld moes worden geopereerd voor een duurzame oplossing van diverse problematiek.

In groepen uiteen

Daarna gingen de aanwezigen in drie groepen uiteen om met elkaar de discussiepunten te bespreken en tot aanbevelingen en oplossingen te komen. Uit deze gesprekken kwamen veel suggesties om bepaalde problematiek aan te pakken en zelfs op te lossen. Daarnaast bleek dat over-all de rapportcijfers over de buurten van deze bewoners verrassend hoog te liggen. Niet zelden werden er achten en negens gegeven.

Napraten

In een korte plenaire sessie werden verschillende uitkomsten besproken. Daarna was er nog tijd om elkaar informeel te ontmoeten en de aanwezigen van SSW en Woonspraak vragen te stellen. De organisatoren kijken terug op een geslaagde avond.

De avond voorzitter Guus Terlingen spreekt het programma door en geeft een toelichting

Woonspraak voorzitter Ruud van Zwol praat iedereen bij

Bewoners gingen de discussie met elkaar aan

In kleine groepen werden de vragen beantwoord

Voor meer informatie over Bewonersvereniging Woonspraak KLIK HIER.

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.