Nieuw bestuur Het Oude Dorp gaat aan de slag

Het Oude Dorp

Nieuw bestuur Het Oude Dorp De Bilt, bestaande uit Margo, Jorg, Brigitta en Titia, heeft er veel zin in!

Van de week is het nieuwe bestuur van de vereniging Het Oude Dorp De Bilt officieel geïnstalleerd. Het bestaat nu uit Margo, Brigitta, Titia en Jorg. De twee laatste zijn nieuw in het bestuur. Ook dit jaar weer zal de vereniging actief zijn en onder andere diverse evenementen ondersteunen in Het Oude Dorp rondom de Dorpsstraat.

De voormalige bestuursleden hebben op de ALV het stokje overgedragen. Dit zijn Hans en Ingrid, die in het inmiddels bijna tweeënhalf jaar bestaande initiatief een actieve rol hebben gespeeld.

Het Oude Dorp

Nog even voltallig op de plaat het voormalige- en nieuwe bestuur Het Oude Dorp. Het nieuwe bestuur geflankeerd door Ingrid en Hans

Het bestuur ondersteund o.a. de diverse activiteiten die door de dorpsbewoners en ondernemers worden georganiseerd. Afgelopen jaar werden bijvoorbeeld de Kerstmarkt rondom de kerk (Winterse taferelen), de ontvangst van Sinterklaas op het Dorpsplein en Brood & Spelen georganiseerd. Dit was een doorslaand succes en wordt dit jaar herhaald.

Evenementen

“We willen graag een energiek en creatief dorp zijn, dat voor alle inwoners van de gemeente De Bilt attractief is om te verblijven en om de diverse evenementen bij te wonen,” aldus het nieuwe bestuur. “Daarom willen wij naast de al bestaande evenementen, bijvoorbeeld ook een reguliere streekmarkt organiseren met producten uit de eigen gemeente en de nabije regio.”

Spreekbuis

Daarnaast is ook het bestuur de spreekbuis van de buurt naar de gemeente als het gaat om bijvoorbeeld de toekomstplannen met het Oude Dorp en het parkeren. “Als bestuur hebben we goede contacten met de gemeente en zijn met hen actief op zoek naar oplossingen, maar ook hebben wij een toekomstvisie ontwikkeld ‘Het Oude Dorp Hart van De Bilt’ en daarin worden vele aspecten genoemd.”

Toekomstvisie

Het 21 pagina’s tellende rapport gaat in op de woonbeleving, biedt een toekomstvisie met kernkwaliteiten en de kansen en opgaven van het Oude Dorp. Bovendien stelt het een aantal maatregelen voor om prettig te wonen en de aanwezige creativiteit te bevorderen.

‘Dorpsklep’

Verder willen zij graag een ontmoetingsplek realiseren die ‘de Dorpsklep’ wordt genoemd. Een ontmoetingshuiskamer in de buurt voor de bewoners en ondernemers van Het Oude Dorp.

‘Winterse Taferelen’ was een groot succes en wordt herhaald in 2017!

Ook Sinterklaas kiest in 2017 voor een intocht op het Dorpsplein van Het Oude Dorp

 

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.