Warmetruiendag bij De Werkplaats Bilthoven

 

Warmetruiendag

Warmetruiendag Werkplaats Bilthoven met wethouder Anne Brommersma

Vandaag is het Warmetruiendag. Het idee is om de verwarming een graadje lager te zetten. De onderbouw van De Werkplaats deed ook mee en zette in hun klaslokalen de radiatoren uit! Een radicale maatregel, dus iedereen was er op voorbereid met een warme trui. Zo ook wethouder Anne Brommersma die vanmorgen een bezoek bracht aan de school.

Elk jaar weer gaat Nederland energieverspilling te lijf. Door de verwarming lager te zetten en een warme trui aan te trekken, bespaar je gezellig en comfortabel 6% energie – en dus 6% CO2 – per graad!

Wethouder Anne Brommersma ging vanochtend langs drie klassen van de onderbouw om met de leerlingen in gesprek te gaan over energie besparende maatregelen. Zij vertelde wat de doelstelling van de gemeente is: klimaat neutraal in 2030. Hiervoor moet heel veel gebeuren en dat we met z’n allen goed onderweg zijn. Ook vroeg zij hoe er bij de leerlingen thuis wordt omgegaan met energie. Vele huishoudens blijken groene stroom af te nemen, zonnepanelen op dak te hebben geplaatst en de bestaande verlichting te hebben vervangen voor LED-verlichting.

Jos Heuer van De Werkplaats vertelde bovendien, dat De Werkplaats vroeger 540 kW energie per jaar gebruikte. Door slimmer om te gaan met energie en het plaatsen van zonnepanelen is dit inmiddels verlaagd naar 330 kW per jaar. Het streven is 300 kW per jaar en dit zo mogelijk door eigen energiebronnen op te wekken. Dit jaar doet de onderbouw mee aan Warmetruiendag, de bedoeling is volgens Jos Heuer, om de hele school mee te laten doen.

Anne Bromersma vertelde over De Bilt klimaat neutraal in 2030

En over welke stappen er voor nodig zijn en wat wij kunnen doen

Warmetruiendag

Jos Heuer vertelde over het energieverbruik van De Werkplaats

Warmetruiendag bij De Werkplaats Bilthoven

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    KYA BOS
    10 februari 2017 op 19:32

    Wat weer een leuk artikel. In de jaren 60/70 zat iedereen zijn eigen trui te breien, super warme truien daar Fleece nog niet aan de orde was. Bedankt voor de prachtige foto van het Van Boetzelaar park die zie ik nu pas. Ga zodoor het is een superleuke sight Kya Bos

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.