Uitreiking twee maal Chapeaupenning gemeente De Bilt

 

Chapeaupenning

Burgemeester met de verraste decorandi van de Chapeaupenning van de gemeente De Bilt

Gisteren reikte burgemeester Bas Verkerk twee maal de Chapeaupenning van de gemeente De Bilt uit. Een aan mevrouw Weterman-Van Andel, buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in de voormalige gemeente Maartensdijk en later De Bilt en aan de heer J. Schuurman van de afdeling Burgerzaken.

Mevrouw Weterman – Van Andel

Mevrouw Weterman – Van Andel was buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in de voormalige gemeente Maartensdijk. Na de gemeentelijke herindeling in 2001 is zij benoemd in de nieuwe gemeente De Bilt. Zij is beëdigd op 10 april 1996. In de 20 jaar dat zij werkzaam was als trouwambtenaar heeft zij 168 bruidsparen in het echt verbonden waarvan 30 in het voormalige gemeente Maartensdijk en 138 in de gemeente De Bilt. Het laatste huwelijk heeft mevrouw Weterman in 2012 vertrokken.

Geheel onverwacht kreeg mevrouw Weterman de penning uitgereikt door burgemeester Bas Verkerk

De heer J. Schuurman

De heer Schuurman is werkzaam geweest van 1969 tot 2016 bij de afdeling Burgerzaken (in al zijn vormen) en dienstbaar geweest aan de inwoners van de gemeente De Bilt. De heer Schuurman heeft zich 47 jaar voor 1 werkgever ingezet en dit alles ten dienste van de inwoners van De Bilt en waarvoor hij min of meer het gezicht van de gemeente was. Vele mensen heeft hij in die jaren aan zijn bureau gehad die wilden trouwen, maar ook hele gezinnen die de Nederlandse nationaliteit wilden verkrijgen zijn door hem vakkundig geholpen. In al die jaren heeft hij vele ontwikkelingen meegemaakt binnen zijn werkveld (van pen naar computer) maar ook de klanten namen een andere houding aan naar ambtenaren.

Al die tijd heeft hij zich ingezet om ervoor te zorgen dat die ontwikkelingen vertaald werden naar werkbare processen voor de burgers van De Bilt. Tevens was de heer Schuurman ook verantwoordelijk voor de organisatie van en rondom de verkiezingen. Daarvan heeft hij zich altijd heel erg nauwlettend gekweten. Met zijn pensionering zal er een hele hoop kennis vertrekken.

Ook voor de heer Schuurman was het een volslagen verrassing. Op het moment van uitreiking werd zijn afscheidsreceptie gehouden en kwam de Chapeaupenning

 

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.