Eerste De Bilt in Debat

IDEA Lichtruim Debat met Bart van Gerwen

Woensdagavond 8 maart was de eerste avond van De Bilt in Debat met als hoofdvraag: wat is normaal? Presentator Bart van Gerwen opent de avond en geeft achtereenvolgend het woord aan vertegenwoordigers van MENS De Bilt, Vluchtelingenwerk en Stichting Delta. Zij vertellen over wat hun organisatie doet in de Biltse gemeenschap en wat zij daarin normaal vinden.

Zo vindt Ingrid van Maarschalkerweerd van MENS De Bilt het normaal dat iedereen op een bepaald moment wat kan doen voor de samenleving of voor de ander. Hanneke Eilers van Vluchtelingenwerk stelt dat vluchtelingen en burgers tijd nodig hebben om elkaar te ontmoeten en begrijpen. Ook om elkaars normen en waarden te begrijpen. Waarbij de vraag rijst wat er dan normaal is in de waarden en normen en wat die waarden en normen hoe dan ook zijn.

Martin van Veelen van Stichting Delta vertelt dat kinderen goed meekrijgen wat normaal is. Zij weten echt wel wat het betekent als er wordt gezegd: doe even gewoon of nu moet je even normaal doen. Maar normaal gedrag betekent ook dat kinderen grenzen opzoeken en dat volwassenen die grenzen aan moeten geven.

Na de verhalen van de panelleden en de vragen en reacties uit het publiek, gaat het debat verder over de rol die de media speelt in onze beeldvorming over wat normaal is. Waarna de debatleider nog wat stellingen poneert waar het publiek op kan reageren.

De eerste De Bilt in Debat avond is door het aanwezige publiek positief ontvangen. Wel was er veel eenstemmigheid in de zaal, wat het meer een gesprek liet zijn dan een echt debat. De Bilt in Debat is een serie avonden over hoe we in de veranderende samenleving tegenover elkaar staan. De Bilt in Debat wordt georganiseerd door Het Kunstenhuis en Bibliotheek Idea en de presentatie is in handen van Bart van Gerwen. De volgende debatavond zal medio mei 2017 plaatsvinden.

Het panel bestond uit v.l.n.r. Hanneke Eilers, Martin van Veelen en Ingrid van Maarschalkerweerd

Er ontstonden interessante en boeiende gesprekken

Over vrijwilligerswerk

Hanneke Eilers praatte ons bij over Vluchtelingenwerk De Bilt

Er waren ook vertegenwoordigingen uit het maatschappelijk veld zoals scholen(Annemarie Hoornsman van WereldWijs)

Wethouder Ebbe Rost van Tonningen

Martin van Veelen (Delta) vertegenwoordigt tien scholen in de gemeente De Bilt

Ook politieke belangstelling voor het debat

Onder strakke leiding van Bart van Gerwen

Een debat met veel persoonlijke verhalen

Eerste De Bilt in Debat

Tekst: Martin Kamphuis

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.