Drie korfbalkampioenen onthaald op Jagtlust

Korfbalkampioenen

Huldiging Korfbalkampioenen NOVA Bilthoven, DOS Westbroek en Tweemaal Zes Maartensdijk op Jagtlust

18 februari was een gedenkwaardige korfbalzaterdag. Op deze dag werden de eerste teams van de Biltse korfbalverenigingen NOVA, DOS en Tweemaal Zes zaalkampioen in hun eigen klasse. Namens het college van burgemeester en wethouders ontving wethouder van sport Madeleine Bakker-Smit op vrijdag de korfbalkampioenen en hun bestuur op het gemeentehuis.

Het Bilthovense NOVA versloeg in de laatste wedstrijd Regio’72 uit Vaassen met een ruim puntenverschil en bleef daarmee voor de 23e achtereenvolgende keer ongeslagen in de competitie. Dit was voldoende om NOVA na tien jaar weer terug te brengen naar de 1e klasse.

Tweemaal Zes uit Maartensdijk pakte het kampioenschap door met één punt verschil het Veenendaalse SKF korfbal te verslaan en promoveerde zo naar de hoofdklasse.

Het jubilerende DOS uit Westbroek eiste het kampioenschap op door in eigen huis Telstar uit Hoevelaken met een marge van 13 punten te verslaan. DOS mag zich volgend seizoen voor de eerste keer in de overgangsklasse bewijzen.

Promotie

Naast dat de drie teams kampioen zijn geworden, promoveren ze ook alle drie. Tweemaal Zes gaat Hoofdklasse spelen, DOS gaat naar de Overgangsklasse (tussen de 1e- en Hoofdklasse) en NOVA promoveert naar de 1e Klasse.

Wethouder Madeleine Bakker Smit heft het glas samen met de drie voorzitters op de korfbalkampioenen van NOVA, DOS en Ttweemaal Zes

Ook was de KNKV vertegenwoordigd

Korfbalkampioenen

Wethouder Madeleine Bakker-Smit hield een warm betoog en feliciteerde de drie teams met het kampioenschap

Applaus klonk na het gloedvolle betoog van de wethouder

Gezellig napraten

Korfbalkampioenen

Hoorde natuurlijk ook bij de ontvangst

Regio TV De Bilt maakte een leuke videoreportage. KLIK HIER om deze te zien

Drie korfbalkampioenen onthaald op Jagtlust

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.