Spinningmarathon voor Hospice Demeter

Spinningmarathon

De Start van de 12 uur durende Spinningmarathon bij SportCity Bilthoven: de Julianaschool Bilthoven was de eerste groep leerlingen van groep 8

Vandaag vindt de Spinning marathon plaats om geld in te zamelen voor het Bilts Hospice Demeter. Van tien uur vanmorgen tot tien uur vanavond wordt er 12 uur lang gespind door jong en oud bij SportCity Bilthoven. Groep 8 van van de Julianaschool Bilthoven startte de marathon.

Vanmorgen waren het 300 leerlingen uit groep 8 die elkaar na elk uur aflosten. Vanmiddag waren het de ouders, ambtenaren en leden van sportverenigingen. Vanavond wordt er ook door hen en nog vele anderen betrokken sporters door gespind! Verder kan iedereen vanavond meedoen aan een Bootcamp! Dit alles voor het goede doel!

Academisch Hospice Demeter is een bijzondere plek in De Bilt. Een plek waar in een huiselijke omgeving, deskundige en toegewijde zorg wordt geboden aan mensen in de laatste fase van hun leven en hun naasten.

Op 23 juni 2017 bestaat Hospice Demeter 10 jaar. In de aanloop naar het jubileum wil het Hospice, samen met de Stichting Delta De Bilt (Paul van den Brink, Eric Martherus en Jan Pieter Stam), door middel van allerlei activiteiten geld inzamelen om dit belangrijke werk te kunnen voortzetten. De spinningmarathon is een van de activiteiten.

De Loods

Om deze mijlpaal te markeren wil Demeter ‘De Loods’ realiseren. Een centrum om samen te praten, samen te reflecteren, samen te onderzoeken, samen te ontwikkelen en samen te delen. Om goede zorg voor een naaste of een dierbare patiënt te kunnen geven is kennis en ervaring nodig. Eigenlijk heb je een gids, een loods, nodig: iemand die je helpt om zonder problemen door de ‘onbekende wateren van de laatste levensfase te manoeuvreren’. Daarom wil Demeter in de schuur op het terrein ‘De Loods’ vormgeven. Alle opbrengsten van de jubileumacties, zullen worden gereserveerd voor dit doel.

Meer informatie over komende sponsor evenementen? KLIK hier

Drs. Toosje Valkenburg, Medisch directeur van Hospice Demeter, deed de officiële aftrap van de Spinningmarathon en vertelde de kinderen over het belangrijke werk van het hospice

Een korte warming-up

En dan op de pedalen!

Mede initiatiefnemers Paul van den Brink en Eric Martherus spinden zelf ook mee

Spinjuf Esther hield het tempo er flink in!

Ook de achterste rij ontkwam niet aan haar aandacht!

Spinningmarathon voor Hospice Demeter

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2020 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.