Vervolg verkeersexamens voor De Bilt en Bilthoven

Verkeersexamen

Verkeersexamen Basisschoolleerlingen Bilthoven en De Bilt maandagochtend van start

Vandaag, gisteren en morgen is het de beurt aan de basisscholen in De Bilt en Bilthoven om aan de ‘start’ te verschijnen van het praktische gedeelte van de Verkeersexamens. Burgemeester Sjoerd Potters kwam op maandagmorgen de eerste groep leerlingen een hart onder de riem steken en wenste hen veel succes!

De leerlingen starten allemaal vanaf het gemeentehuis Jagtlust. Maandag was het de eerste examendag. Vandaag en morgen ging en gaat de rest van de leerlingen examen doen. Een drukke periode voor Veilig Verkeer De Bilt en vele tientallen vrijwilligers bij de start, in de route en bij het verwerken van de uitslagen.

De eerste school die vanmorgen startte was Basisschool Wereldwijs. De leerlingen waren over het algemeen best wel gespannen. De leerlingen die deelnamen, hadden inmiddels allemaal met succes het theoretisch verkeersexamen afgelegd. Slagen is namelijk een must om deel te mogen nemen.

In totaal nemen in gemeente De Bilt 18 scholen deel. Deze week komen maar liefst 12 scholen aan de start en vorige week in Maartensdijk waren dat 6 basisscholen.

Het startpistool werkte vanmorgen wel. Burgemeester Sjoerd Potters schoot zo de nummer één van Wereldwijs de route in

Ook hier weer, eerst de technische controle

Nummer 13 kreeg  nog een extra hart onder de riem van burgemeester Sjoerd Potters

Verkeersexamen

Een beetje zenuwachtig, maar wel even op de foto natuurlijk!

Vervolg verkeersexamens voor De Bilt en Bilthoven

Mede dankzij de vele vrijwilligers is het mogelijk voor de plaatselijke afdeling van VVN om in samenwerking met de gemeente dit grootse evenement, waaraan een kleine 600 leerlingen deelnemen, te organiseren.

Het Verkeersexamen is ongetwijfeld een van de bekendste activiteiten van Veilig Verkeer Nederland. VVN organiseert het dan ook al sinds 1932! Wanneer dit in (delen van) onze huidige gemeente is gestart is niet bekend.

Hoewel de doelstelling van het Verkeersexamen – kinderen leren hoe zij veilig aan het verkeer deel kunnen nemen – nooit is veranderd, geldt dat natuurlijk wel voor het examen zelf, want het verkeer is vele malen drukker geworden.

Nederland telt inmiddels zeven miljoen auto’s. Ter vergelijking: in 1990 waren er ‘slechts’ vijf en een half miljoen auto’s op de weg. Maar ook het verkeersgedrag is veranderd. Mensen zijn tegenwoordig vaak ongeduldig, navigatiesystemen worden al rijdend nog even ingesteld en de mobiele telefoon kondigt bericht na bericht aan. Voor kinderen wordt het dus steeds lastiger om zich veilig tussen alle auto’s door te manoeuvreren. Het Verkeersexamen is, kortom, harder nodig dan ooit.

Twee examens

Kennis over verkeersregels is één. Oefenen in de praktijk is minimaal even belangrijk. In onze visie zijn scholen en ouders samen verantwoordelijk voor het verkeersonderwijs en de verkeersopvoeding van kinderen. Het Veilig Verkeer Nederland Verkeersexamen, in De Bilt georganiseerd door de plaatselijke VVN afdeling i.s.m. gemeente, draagt daaraan een steentje bij. Of liever; twee steentjes, want kinderen kunnen niet alleen deelnemen aan het schriftelijk Verkeersexamen, maar ook aan het praktijkexamen op de fiets dat in het hele land wordt georganiseerd.

 

 

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2020 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.