AANKONDIGING a.s. zaterdag Trix Express Clubdag in HF Witte

Trix Express Clubdag

Trix Express Clubdag in HF Witte De Bilt zag er vorig jaar zo uit!

Aanstaande (Paas-) zaterdag vanaf 11.00 uur gaan de deuren open van HF Witte voor de jaarlijkse Trix Express Clubdag. Het dorpshuis van De Bilt staat dan in het teken van het legendarische merk Trix Express, dat nog steeds heel veel verzamelaars en liefhebbers kent.

Het drierail-wisselstroomsysteem stamt uit 1935 en het gelijkstroom-systeem stamt uit 1953. Ook uit de periode van Trix is nog veel spoormaterieel rijdend te zien op prachtige banen tijdens de Clubdag! De clubdag duurt tot 16.00 uur.

Op deze 44e clubdag van de Stichting Trix Express kunnen kinderen zelf ook een baantje leggen en met treinen spelen. Ook (groot)ouders vinden het maar al te leuk om met de modeltreinen aan de gang te gaan, zo bleek bij de vorige edities. Verder zijn er heel veel Trix-Express liefhebbers en verzamelaars op dit evenement die hun verzameling meenemen of materieel te koop aanbieden.

Het wordt een bijzondere dag want ook verzamelaars uit Duitsland, Zwitserland, België en Engeland komen zaterdag naar De Bilt. Er is ook een ruime mogelijkheid de verzameling uit te breiden of juist die missende locomotief of wagon te kopen. Met ruim 200 meter tafels met Trix Express moet dat zeker gaan lukken!

Inmiddels is de productie van Trix Express weer ter hand genomen met nieuwe modellen. Märklin de huidige eigenaar van het merk Trix, gebruikt dit merk in principe voor de tweerail-gelijkstroom varianten van de Märklin modellen. Door actief lobby-werk van diverse Trix Express clubs is er weer een kleine collectie Trix Express leverbaar in drierail-gelijkstroom met de bekende grote Trix koppeling. Daarnaast zijn er veel liefhebbers die tweerail-locomotieven ombouwen voor drierail-gelijkstroom, dus de echte liefhebber hoeft niet zonder te zitten.

Trix Express

Vele liefhebbers zullen ook dit jaar weer hun complete baan meegenemen

Kinderen kunnen zelf een baantje aanleggen.

Trix Express

Ook dit jaar weer zullen veel locomotieven te koop zijn die nog nieuw in de verpakking zitten

Trix Express

Een schitterende baan met het oer-Trix in drierail wisselstroom uitvoering

Voor de liefhebber en verzamelaar een Eldorado

Wil je meer weten over Trix Express, ga dan naar de website van de club.

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.