Hallo Buur! Inspiratieavond voor inwoners

Hallo Buur! De Bilt

Hallo Buur! De Bilt startte met een act van de Persmuskieten, gespeeld door Anneke Iseger en Guus Geebel

Gisteren vond de inspiratieavond Hallo Buur! plaats. Velen waren naar het theater van de Werkplaats Bilthoven gekomen om zich te laten inspireren tijdens deze aftrap. Op deze avond, die onder leiding stond van Edwin Plug, kwamen diverse zaken voorbij, zoals een sketch van de Persmuskieten (Anneke Iseger en Guus Geebel). Ook journalist, TV-maker en theoloog Leo Fijen maakte het geheel compleet met Beter een goede buur dan een verre vriend.

Prikkelende quiz

Ook was er een prikkelende quiz deze avond Hoe word ik een betere buur dan mijn buur. De quiz was geheel voor de verantwoording van Joep van Deudekom, die zich als een volleerd quizmaster door de vragen ging. Een humoristische interactie met het publiek.

Kortom, humor en verdieping gingen deze avond hand in hand. De initiatiefnemers Annelies Kastein, Heleen André de la Porte en Annet Meeuws hopen hiermee dat het dorp nog mooier en fijner wordt om in te wonen. En dat moet vast wel goed komen gezien de vele leuke ideeën die deze avond zijn ontstaan.

Hallo Buur De Bilt

De aanwezigheid van burgemeester Sjoers Potters was een grote verrassing. Hij kwam niet met lege handen. De burgemeester reikte de Chapeaupenning uit aan de heer Gert Landman voor zijn activiteiten voor de gemeente De Bilt. De motivatie treft u verderop aan

Hallo Buur! De Bilt

Ruim zeventig geïnteresseerden waren op deze startavond afgekomen

Hallo Buur! De Bilt

Naser Mohamed Ali zorgde voor de sfeer bij binnenkomst

Hallo Buur! De Bilt

De Persmuskieten gaven een humoristische kijk op het buur-zijn

Hallo Buur De Bilt

Mevrouw Annie en JW waren een stukje gaan fietsen en raakte tijdens de stop in gesprek

Leo Fijen ging in op het spreekwoord Beter een goede buur dan een verre vriend 

Hallo Buur De Bilt

Leo gaf een inspirerende inleiding die veel stof tot nadenken gaf

Hallo Buur De Bilt

Vier voorbeelden uit de praktijk gaven een goed inzicht hoe je de buurt en de buren kan verbinden

Edwin Plug leidde ons door de hele avond van Hallo Buur! en gaf ook zijn beschouwing op goed buurschpap

Hallo Buur De Bilt

Joep van Deudekom deed een quiz met de zaal, waarin we op een hilarische en humoristische manier pijnlijk werden geconfronteerd met onze vooroordelen over de ander. Ook liet hij zien waardoor we kansrijker zijn dan de ander, zonder dat we dat in de gaten hebben

Hallo Buur De Bilt

Er viel gelukkig nog heel veel te lachen over

Hallo Buur De Bilt

Veel beweringen waren op wetenschappelijke manier tot stand gekomen en gaven een inzicht hoe wij denken en handelen

De drie initiatiefnemers van Hallo Buur! De Bilt Annelies Kastein, Heleen André de la Porte en Annet Meeuws

Meer info: www.respectvoldebilt.nl

Motivatie uitreiking Chappeaupenning aan de heer Gert Landman

De heer Landman is na zijn studie op het conservatorium begonnen met werken in de bevlogen praktijk van ds. Schuman en de gereformeerde kerk in Westzaan. Daar leerde de heer Landman hoe de goede combinatie van tekst en muziek een meerwaarde heeft. Eenmaal begonnen als theoloog predikant bleef hij de muziek inbrengen en zette die gecombineerde kennis van muziek en theologie royaal in ten dienste van landelijke vragen.

In de periode 2008‐2013 werkte een interkerkelijke redactie aan de totstandkoming van een nieuw Liedboek. In 2013 werd dat in gebruik genomen, ten dienste van acht kerkgenootschappen in Nederland en België. De heer Landman was voorzitter van een van de redactionele werkgroepen, die voor het liturgisch materiaal, kyrie en gloria, gebedsacclamaties, tafelgebeden hebben gezorgd. Als zodanig maakte hij ook deel uit van de redactie.

Raad van Kerken De Bilt

Vanaf 2005 tot 2015 is de heer Landman voorzitter van de Raad van Kerken De Bilt en omstreken geweest. De heer Landman heeft in die tijd de oecumenische contacten tussen Kerk en samenleving in de gemeente De Bilt en Den Dolder helpen onderhouden en bevorderen. Die contacten vonden plaats in de vorm van overleg, waar hij leiding aan geeft en daarnaast het beleggen van oecumenische vieringen op de christelijke feestdagen. Ook

interreligieuze contacten tussen de Raad van Kerken en de Moskeegemeenschap in De Bilt zijn gedurende enkele jaren gerealiseerd door het houden van Vredesbijeenkomsten in de St. Michaëlkerk op de 1e januari.

Stichting Bilts Hoogkruis

In 2011 werd de Stichting Bilts Hoogkruis opgericht met het doel om een beeld te vervaardigen en dat aan gemeente De Bilt te schenken voor het 900-jarig bestaan van de gemeente. Hij heeft hiervoor uitgebreid historisch onderzoek verricht in binnen- en buitenland naar de Ierse roots van De Bilt. Niet alleen door de internationale research, zijn ambassadeurschap, de aandacht in de media en talrijke lezingen over dit onderwerp.

Hij is ook een belangrijk fondsenwerver geweest en enthousiasmeerde particulieren, bedrijven, fondsen en instellingen om financieel bij te dragen aan dit doel. Het is vooral de bijzondere verdienste van de heer Landman geweest dat het Bilts Hoogkruis er is gekomen. Over de historische zoektocht en de totstandkoming van het Bilts Hoogkruis heeft de heer Landman een boek geschreven en geeft hij belangstellenden uitleg over het ontstaan van het Bilts Hoogkruis.

Protestantse Kerk in Nederland

Al jaren is hij één van liturgie-adviseurs voor de Protestantse Kerk in Nederland en is de heer Landman voorzitter van de sectie Eredienst, later Taakgroep Vieren van de Raad van Kerken in Nederland. Deze groep zocht, in opdracht van de Raad, naar verbindend vieren: tussen kerken onderling, maar ook bijvoorbeeld naar viermateriaal voor 4 en 5 mei. De heer Landmans enthousiasme en brede kennis was daarin een grote stimulans.

Hallo Buur! Inspiratieavond voor inwoners

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.