Proefsollicitaties WeMatch gehouden bij het KNMI

KNMI en WeMatch

WeMatch zorgt voor de sollicitatietrainingen in dit geval gehouden bij het KNMI

Adnan Mehksaf is deelnemer aan het programma WeMatch. Tijdens dit programma worden statushouders getraind en gecoacht in het proces van integratie en het vinden van een baan. Dit initiatief komt voort uit een afspraak tussen 9 organisaties gemaakt tijdens het Maatschappelijk Diner van eind vorig jaar.

Van het KNMI in De Bilt kreeg Adnan de mogelijkheid om te komen proef solliciteren op de functie van projectleider. Voorafgaand aan het gesprek bij het KNMI schreef Adnan een officiële sollicitatiebrief aan Jan Rozema, afdelingshoofd Weer en Klimaat Diensten. Daarop volgde een sollicitatiegesprek. Na afloop van het gesprek kreeg Adnan feedback over zijn sollicitatie.

De sollicitatie vond overigens plaats in het Nederlands. Adnan had dit heel goed voorbereid en had ook de nodige vragen over het KNMI ten opzichte van bijvoorbeeld de landbouw, wat in der tijd zijn studierichting was aan de universiteit.

Maatschappelijk Diner

De afspraak om statushouders proef te laten solliciteren is gemaakt tijdens het eerste Maatschappelijk Diner, gehouden in het najaar van 2016 en georganiseerd door Samen voor De Bilt en MENS De Bilt. De match werd in der tijd gesloten tussen maar list negen organisaties, die hierbij de statushouders ondersteunen bij het vinden van werk.

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.