Mantelzorg Informatie & Inspiratiemarkt

MENS De Bilt Mantelzorg Markt 2017 Het Lichtruim

Ook buiten stonden al de nodige kramen tijdens de Informatie & Inspiratiemarkt

Afgelopen zaterdag werd er in Het Lichtruim een Mantelzorg Informatie & Inspiratiemarkt gehouden. Een middag vol informatie, inspiratie, aandacht en ontspanning voor mantelzorgers en andere geïnteresseerden. De middag werd georganiseerd door het Steunpunt Mantelzorg van MENS De Bilt.

Op de informatiemarkt presenteerden zich organisaties die werkzaam zijn in gemeente De Bilt en die respijtzorg of mantelzorgondersteuning bieden. Naast de informatiemarkt was er ook een ontspanningsaanbod van workshops en gelegenheid voor ontmoeting met een hapje, drankje en muziek. De markt werd officieel geopend door wethouder Madeleine Bakker-Smit.

Het grote spandoek maakte als snel duidelijk waar het over ging deze middag

Het team van Steunpunt Mantelzorg

MENS De Bilt Mantelzorg Markt 2017 Het Lichtruim

Ook wethouder Madeleine Bakker-Smit opende de markt en ging langs alle standjes. Hier was zij bij de stand van het Sociaal Team met Eshter Kollmann, die haar en ook Frans Poot informeerde

Velen kwamen naar de Inspiratie & Informatiemarkt

Mantelzorgers op de foto

Velen hadden de nodige vragen

Ondersteuning Mantelzorgers

Verzorgt u uw dementerende moeder en wilt u meer weten over dementie? Vraagt u zich af hoe u het volhoudt om de zorg voor uw naaste te combineren met uw werk? Wilt u in contact komen met andere mantelzorgers om ervaringen uit te wisselen? Het Steunpunt Mantelzorg ondersteunt mensen die onbetaald zorgen voor een langdurig of chronisch ziek familielid, partner, buur of vriend.

Mantelzorgers weten zelf het beste hoe zij de zorg voor hun naaste willen en kunnen vormgeven en wat zij daarvoor nodig hebben. Daarom zijn de vragen en behoeften van mantelzorgers het uitgangspunt van de activiteiten van het Steunpunt Mantelzorg.

Bij het Steunpunt kunt u terecht voor informatie, advies en begeleiding. Ook organiseren wij informatiebijeenkomsten/cursussen over verschillende onderwerpen.

Ook organisaties en bedrijven kunnen terecht voor informatie betreffende mantelzorgvriendelijk beleid.

Klik hier voor meer informatie over de activiteiten van het Steunpunt Mantelzorg.

Abonneer u op onze digitale Nieuwsbrief zodat u op de hoogte blijft van alle informatie en activiteiten van het Steunpunt Mantelzorg.

Het Steunpunt Mantelzorg is ook te volgen via Facebook en Twitter.

Steunpunt Mantelzorg
Henrica van Erpweg 2g
3732 BG De Bilt
030-7271556
mantelzorg@mensdebilt.nl

Steunpunt Mantelzorg De Bilt start campagne Een uit Duizenden

Je bent het, je wordt het of je hebt er straks een nodig: Mantelzorger, Een Uit Duizenden.

Uit cijfers blijkt dat een grote groep ‘verborgen’ mantelzorgers is. Bijvoorbeeld jongeren die voor een zieke ouder, zus of broer zorgen. Dertigers en veertigers die de zorg hebben voor hun ouder wordende ouders of zieke vrienden. Lang niet iedereen ziet zichzelf als mantelzorger. Steunpunt Mantelzorg, onderdeel van MENS de Bilt, is actief op zoek naar mantelzorgers om met hen in gesprek te gaan. Wie zijn deze mensen? Waar hebben ze behoefte aan? De uitreiking van de Mantelzorgwaardering 2016 is onderdeel van de campagne. De Mantelzorgwaardering 2016 werd aan alle mantelzorgers aangeboden door de gemeente. De campagne Een Uit Duizenden is gericht op bewustwording, waardering en ondersteuning.

Ga direct naar de website van Een Uit Duizenden.

Mantelzorg Informatie & Inspiratiemarkt

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.