Centrumkerk kleurde vandaag rood tijdens Pinksteren

Centrumkerk Bilthoven Pinksteren 2017

Benedikte Bos en Harold Oechies – predikanten van de Centrumkerk – lieten de duiven los als symbool voor Pinksteren: ‘de wijde wereld in’ en in beweging komen

Vandaag werd er in de Centrumkerk een Pinksterdienst gehouden samen met de Julianaschool. De dienst stond dan ook in het teken van de kinderen. Dominee Benedikte Bos vertelde over het ontstaan van Pinksteren en wat dit betekent. De kleur rood hoort bij Pinksteren en velen hebben gevolg gegeven aan de oproep om iets roods te dragen. Het kleurde rood tijdens de dienst.

Aan het eind van de kerkdienst werden er twee duiven los gelaten als teken van ‘de wijde wereld in’ om het gedachtegoed te gaan vertellen. “De duif is een symbool en een diersoort die vaak in de bijbel voorkomt”, vertelde de duif zelf.

Voor meer foto’s kijk onderaan dit bericht.

De kindercantorij opende de dienst met het lied ‘Look at the World’ van John Rutter

Benedikte in gesprek met een van de allerjongste

Pinksteren doet wonderlijke dingen met je, of waren het de ballonnen

Makkelijk te onthouden, vijf weken na Pasen is het pink-steren

Centrumkerk Bilthoven Pinksteren 2017

De duif kwam ook nog aan het woord tijdens de Pinkster-kinderdienst

Ook de volwassenen moesten er aan geloven en kregen een ballon

Het Onze Vader  in vier verschillende talen

Centrumkerk kleurde vandaag rood tijdens Pinksteren

Even luisteren naar John Rutters ‘Look at the World’, KLIK dan hier

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.