Iedere scootmobielgebruiker veilig uit en veilig thuis

VVN De Bilt Scootmobieltraining in en vanuit HF Witte

VVN De Bilt Scootmobieltraining in en vanuit HF Witte: klaar voor vertrek!

De afdeling De Bilt van Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de gemeente De Bilt organiseerden weer een scootmobieltraining. Zij zorgen er voor dat iedere gebruiker van een scootmobiel op een veilige manier zo lang mogelijk plezier heeft van dit vervoermiddel. Zelfstandige mobiliteit is bovendien een belangrijke voorwaarde voor het behoud van de onafhankelijkheid. Daarom wordt er met de regelmaat een training verzorgd in en vanuit H.F. Witte Centrum.

“De training is zowel voor beginnende als al ervaren scootmobielgebruikers,” vertelt Nelleke Reitsma van Veilig Verkeer Nederland De Bilt. “Deelnemen aan deze training is verstandig en belangrijk, zowel voor de veiligheid van degene die rijdt met een scootmobiel als voor de omgeving. Mede namens de gemeente De Bilt adviseren wij iedereen die een scootmobiel gebruikt om aan deze jaarlijkse training mee te doen en daarmee de kennis en vaardigheid op peil te houden. Ook voor personen met angst voor de scootmobiel is deze training heel erg nuttig. Zo blijft men op een heel plezierige manier genieten van de vrijheid met de scootmobiel.”

Parcourstraining

In de training wordt theorieles gegeven, waarin natuurlijk veel aandacht voor de regels voor scootmobielgebruikers. In een speciaal opgezet parcours wordt onder deskundige begeleiding gewerkt aan de vaardigheden met de scootmobiel onder allerlei omstandigheden. Er wordt onder andere geoefend in het vermijden van obstakels, in het op en af rijden van heuveltjes en in het nemen van een juiste beslissing bij onverwachte verkeerssituaties, zoals een noodstop.

Verkeersdeelname

“Verder gaan de scootmobielers mee het verkeer van De Bilt in om in de praktijk in een woon- en winkelgebied te oefenen,” vervolgt Enny Doornenbal, een van de medeorganisatoren. “Na afloop ontvangt ieder een naslagwerk en een certificaat van deelname. Ook voor de inwendige mens wordt goed gezorgd op deze middag!” Gert-Jan Weierink, bestuurslid VVN De Bilt, reikte aan het eind van de cursus de certificaten uit.

Een heuse slalom behoort tot de oefeningen

Ervaren instructeurs leiden de deelnemers door de obstakels

Makkie zo’n achtje

Behoedzaam manoeuvreren tussen de dozen

Instructeur Otto Bontebal maakt van de noodstop een spannende oefening

Scootmobiel met achteruitrijcamera

Op na de volgende oefening: buiten!

Iedere scootmobielgebruiker veilig uit en veilig thuis

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    AANKONDIGING Scootmobieltraining op 26 september 2018 - DeBiltinBeeld.nl
    5 september 2018 op 17:01

    […] Zie ook ons beeldverslag van de training in 2017 voor nog meer  informatie over de scootmobieltraining en klik hier. […]

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.