Burgemeester Sjoerd Potters reikte boek uit

Groenhorst Maartensdijk burgemeeter Sjoerd Potters

De leerlingen van Groenhorst Maartensdijk werden toegesproken door burgemeester Sjoerd Potters. De burgemeester had vooral heel veel vragen aan de leerlingen over de totstandkoming van de film

Vandaag kreeg Groenhorst Maartensdijk hoog bezoek. Burgemeester Sjoerd Potters was naar Groenhorst gekomen, samen met vertegenwoordigers van de besturen van de jubilerende historische verenigingen van De Bilt en Maartensdijk. Het doel was om de leerlingen die mee hadden gewerkt aan de totstandkoming van de film over het Bilts Hoogkruis te bedanken met het boek dat door Gert Landman is geschreven. De auteur was zelf ook aanwezig om een korte toelichting te geven. Het boek was zowel door de heer Landman als de burgemeester gesigneerd.

De film bekijken? KLIK hier. 

Burgemeester Sjoerd Potters was erg geïnteresseerd in de verhalen van de leerlingen zoals hier van de scriptschrijver

De auteur vond het heel fijn om samen met de burgemeester de boeken uit te mogen reiken

“De boeken zijn aangeboden door de beide jubilerende historisch verenigingen van De Bilt en Maartensdijk,” vertelde Gert Landman

Met z’n allen op de kiek, het hele productie team en de acteurs

Na de uitreiking van de boeken werd burgemeester Sjoerd Potters rondgeleid door de school

Achtergrond:

De Historische Verenigingen jubileren in 2017 en wilden een “Historische” bijdrage leveren samen met de scholen in de regio. Niet alleen aan de Basisscholen maar zeker ook aan het Voortgezet Onderwijs in de regio. De jubilarissen hebben alle middelbare scholen in de gemeente gevraagd om een historische film te maken. Lars Moolenaar van Groenhorst Maartensdijk kwam met het idee een filmpje te maken over het Bilts Hoogkruis in het van Boetzelaerpark. En zo kwam het dat de heer Gert Landman, initiator van het Bilts Hoogkruis, naar de school kwam voor een masterclass over dit Hoogkruis en daarmee ook over het ontstaan van de gemeente De Bilt. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in de film. Speciaal en onmisbaar in dit project zijn de inspanningen van BiltseHelpdesk.nl Sanne van der Zee

Burgemeester Sjoerd Potters reikte boek uit

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht