Eerste Slow Food Markt op Boerderij Eyckestein

Slow Food Markt Boerderij Eyckestein Maartensdijk

Onlangs is de eerste Slow Food Markt gehouden op Boerderij Eyckestein. Wethouder Anne Brommersma opende de markt samen met Baron Otto van Boetzelaer, eigenaar van het landgoed. Een echte ‘boerenmarkt’ met producenten die daadwerkelijk de producten maken.

Ook waren er producenten uit De Bilt aanwezig zoals Tuinderij Eyckestein en Agnes Kruiden, maar ook de vermaarde bonbons van Bonbon Margo. Daarnaast brood uit Amelisweerd en Eemlook uit Leusden. De markt werd verder aangevuld met producenten uit het hele land, om van de eerst Slow Food Markt op het landgoed een succes te maken. Met het overhandigen van een Slow Food pakket door Anne Brommersma aan Otto van Boetzelaer was de markt officieel geopend.

Boerderij Eyckestein

Sind enige tijd zijn hier Jacob en Linda neergestreken met hun Jersey koeien. Jacob Beeker zat in de ICT en heeft samen met zijn vrouw Linda de stap gezet naar het boerenbestaan en is inmiddels eigenaar van Boerderij Eyckestein. Dat geldt ook voor Luuk Schouten, die eerst ambtenaar was en nu de drijvende kracht van Tuinderij Eyckestein. Zij boeren op grond van baron Van Boetzelaer die kiest voor biologische boeren op zijn terrein. Dit geldt ook voor de kruidentuin van Agnes Looman. Een mooie samenwerking, want in de winkel van Boerderij Eyckestein zijn ook de producten te vinden van Luuk en Agnes.

Jersey koeien

Op de boerderij worden Jersey stierkalveren die anders naar de destructie zouden gaan, op natuurlijke wijze grootgebracht voor het vlees. De dieren worden ongeveer 2,5 jaar oud, met pleegmoeders, gehoornd, ongecastreerd en gras gevoed grootgebracht. Het liefst zónder antibiotica. De dieren lopen naast Eyckestein ook op andere landgoederen in De Bilt zoals Vollenhoven, Houdringe en Beerschoten. Het vlees is te koop bij diverse biologische winkels in de regio zoals EkoPlaza Bilthoven en in de boerderijwinkel van Boerderij Eyckestein.

Wethouder Anne Brommersma opent de markt

Slow Food Markt Boerderij Eyckestein Maartensdijk

Veel belangstelling voor de opening

Slow Food Markt Boerderij Eyckestein Maartensdijk

Landgoedeigenaar baron Otto van Boetzelaer ontvangt een Slow Food pakkeet uit handen van wethouder Anne Brommerma

Slow Food Markt Boerderij Eyckestein Maartensdijk

Het winkeltje van Boerderij Eyckestein met Linda achter de toonbank en geheel rechts Jacob, de nieuwe bewoners van de boerderij

Slow Food Markt Boerderij Eyckestein Maartensdijk

Brood uit Amelisweerd

Slow Food Markt Boerderij Eyckestein Maartensdijk

Groente van Tuinderij Eyckestein

Slow Food Markt Boerderij Eyckestein Maartensdijk

Jacob Beeker bij de stal in gesprek met Anne Brommersma

Slow Food Markt Boerderij Eyckestein Maartensdijk

Bonbon Margo met haar legendarische vruchtensiroop

Slow Food Markt Boerderij Eyckestein Maartensdijk

De jongste aanwinst met pleegmoeder

Slow Food Markt Boerderij Eyckestein Maartensdijk

De wethouder deed ook direct maar de inkopen voor het weekend

Slow Food Markt Boerderij Eyckestein Maartensdijk

Het vee op Eyckestein

Eerste Slow Food Markt op Boerderij Eyckestein

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht