Waren de zonderlingen in Maartensdijk Fairtrade of niet?

Waren de zonderlingen in Maartensdijk Fairtrade of niet?

Voor de dagelijkse bezoekers aan het park was het wel even wennen om een hekst tegen te komen….

Vanmorgen werd de jaarlijkse vossenjacht gehouden van de Agger Martini Groep uit Maartensdijk. Dit jaar geheel in het teken van Fairtrade. Na de zomer wordt AMG een Fairtrade scouting groep en daarom vandaag extra aandacht wat wél en niet Fairtrade is. Zeventien zogenaamde vossen hadden zich in de omgeving van het centrum verspreid. Sommige erg herkenbaar en anderen zo ‘gewoon’ dat ze straal voorbij gelopen werden. Ruim dertig kinderen gingen op pad en zochten naar de vossen. Het was wel regenachtig en er viel motregen, maar dat deerde niemand!

Een aantal van hen waren erg karakteristiek en leuk verkleed. Elke keer moesten de kinderen uitvinden of zij Fairtrade waren. Van een aantal was dat makkelijk te herkennen of te zien, bij anderen was het wel even puzzelen! Wij vonden er gelukkig ook een paar, want het gebied waar ze liepen was best groot! Hierbij het resultaat. Meer weten over de Agger Marini Groep of hoe je hun een handje kan helpen? Kijk onderaan dit bericht voor het hele verhaal! Kijk onderaan het bericht hoe je foto’s kan bestellen!

Vossenjacht AMG Maartensdijk

Vele kinderen waren vanmorgen op zoek naar de vossen en of ze wel of niet Fairtrade zijn

AMG Agger Martini Groep Maartensdijk Vossenjacht

Ja, die was wel herkenbaar. De hengelaar werd af en toe overgeslagen. Ach ja, zo gewoon hengelen op het droge……. Maar waren ze Fairtrade?

AMG Agger Martini Groep Maartensdijk Vossenjacht

Zo weggelopen uit de film Pirates of Maartensdijk

AMG Agger Martini Groep Maartensdijk Vossenjacht

Sommige vossen waren wel heel rap en moeilijk te vangen. Deze ‘boef’ was weinig Fairtrade

AMG Agger Martini Groep Maartensdijk Vossenjacht

Een tuinvrouw in het park met dit gereedschap? Een vos!

AMG Agger Martini Groep Maartensdijk Vossenjacht

Dit was overduidelijk een Fairtrade ananas

AMG Agger Martini Groep Maartensdijk Vossenjacht

Een heks? Fairtrade? Blijkbaar wel, want ze gebruikt alles uit de natuur….

AMG Agger Martini Groep Maartensdijk Vossenjacht

Tovenaar en gangster

AMG Agger Martini Groep Maartensdijk Vossenjacht

Hierrrrrrrrrr zit er éééén!

AMG Agger Martini Groep Maartensdijk Vossenjacht

Ff puzzelen voor de dames en heren of het nu een Fairtrade Indiaan was of niet

AMG Agger Martini Groep Maartensdijk Vossenjacht

Hé! Jij ook hier? Een toevallige ontmoeting tussen parkbezoekers of toch vossen…….

AMG Agger Martini Groep Maartensdijk Vossenjacht

Mevrouw? Doet u ook mee aan de vossenjacht? “Wat denk je? Dat ik er altijd zo bijloop?” Ach, wie weet is dat wel zo….

AMG Agger Martini Groep Maartensdijk Vossenjacht

Fairtrade! Toch hadden veel deelnemers het niet in de gaten dat deze lopende chocoladereep meedeed!

AMG Agger Martini Groep Maartensdijk Vossenjacht

Zoals gezegd, waren sommige vossen zo ‘gewoon’ dat ook wij ze bijna voorbij liepen

Scoutinggroep Agger Martini

Scoutinggroep heet AMG (voluit Agger Martini Groep) is opgericht in 1969. Sinds 1999 hebben zij hun eigen clubhuis aan de Dierenriem nummer 10 in Maartensdijk. AMG is een kleine groep, met momenteel iets meer dan 30 jeugdleden (tussen de 7 en de 18 jaar) en rond de 20 stamleden (18+). De jeugdleden zijn verdeeld in drie leeftijdsgroepen: welpen (7-11 jaar), scouts (11-15 jaar) en explorers (15-18 jaar).

“Onze belangrijkste bezigheid is natuurlijk het organiseren van wekelijkse opkomsten voor de jeugdleden (welpen en scouts op de zaterdagochtend en de explorers op woensdagavond),” vertelt Kris Hekhuis. “Tijdens de opkomsten doen we de meest uiteenlopende dingen. Natuurlijk veel buitenspellen (zoals levend stratego of een smokkelspel) en echte scoutingactiviteiten (zoals vuur maken, hiken en pionieren), maar ook knutselen, vlotvaren, koken en je eigen midgetgolfbaan bouwen horen bij de dingen die we afgelopen jaar gedaan hebben.”

Naast de opkomsten elke week worden er ook een paar keer per jaar weekenden gehouden, waarbij de jeugdleden óf op het clubhuis blijven slapen óf ergens gaan kamperen. Eén keer per jaar gaan de verschillende speltakken (leeftijdsgroepen) ook een week op kamp. Dit jaar gaan ze met de scouts naar Engeland voor een internationaal kamp met zo’n 300 scouts uit 4 verschillende landen.

De groep 18+ organiseert ook regelmatig gezellige dingen met en voor elkaar. AMG hoort als scoutinggroep bij de regio Utrechtse Heuvelrug. Binnen deze regio zitten veel verschillende scoutinggroepen, waarmee gezamenlijk een aantal keer per jaar activiteiten worden georganiseerd. AMG maakt verder deel uit van Scouting Nederland. Meer informatie? KLIK hier.

Werkgroep Fairtrade De Bilt

De Bilt heeft sinds 2010 een werkgroep Fairtrade Gemeente. De werkgroep zet zich ervoor in dat zoveel mogelijk consumenten, bedrijven en organisaties Fairtrade producten gaan gebruiken. En natuurlijk ook dat die op zoveel mogelijk plaatsen verkrijgbaar zijn. Ook stimuleren zij sportclubs, verenigingen, scholen, kerken en scouting om Fairtrade te worden. Zij waren vanmorgen ook aanwezig om een ieder over dit initiatief te informeren. Op het Maertensplein wapperde deze ochtend de Fairtrade-vlag.

Waren de zonderlingen in Maartensdijk Fairtrade of niet?

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht