Burgemeester feliciteert 100 jarige mevrouw Werner

Burgemeester Sjoerd Potters feliciteerde mevrouw M.A. Werner – de Boer met haar 100 jaar

Burgemeester Sjoerd Potters feliciteerde mevrouw M.A. Werner – de Boer met haar 100 jaar!

Vandaag was het een bijzondere dag. Mevrouw M.A. Werner – de Boer is 100 jaar geworden! Zij werd door burgemeester Sjoerd Potters persoonlijk gefeliciteerd. Een dag die niet ongemerkt voorbij mocht gaan. Een bijzonder toeval is, dat dit jaar ook Bilthoven het 100-jarig bestaan viert. 

De burgemeester ging vanmiddag op bezoek. De bos bloemen namens de gemeente had haar inmiddels bereikt. Er ontstond een geannimeerd gesprek, want mevrouw Werner is nog 100% helder en traint haar hersenen nog elke dag met Filipines, een soort cryptogrammen.

Mevrouw Werner is in Amsterdam geboren in het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis. Vader en moeder waren toen woonachtig in de buurt van de Albert Cuyp. Daarna is zij verhuisd naar Geertruidenberg. In 1956 is zij getrouwd en naar De Bilt verhuisd waar zij een huisje bewoonden in de Jasmijnstraat. In 1989 is zij verhuisd naar Bilthoven, waar ze nu nog steeds op dezelfde plek woont, maar wel in een geheel nieuw huis. Helaas is haar man in datzelfde jaar overleden.

Mevrouw Werner spreekt van kinderen, kleinkinderen, achter kleinkinderen en áchter-áchter kleinkinderen. Toe zij trouwde met de heer Werner had hij een gezin met 10 kinderen. Uiteindelijk is daar nog een zoon bij gekomen die nu inmiddels 60 jaar is; de jongste dus. De gehele familie bestaat uit rond de 100 familieleden die aanstaande zondag naar het grote feest komen ter gelegenheid van haar 100 ste verjaardag. Zij verheugd zich hier enorm op, om al die kinderen weer een keer bij elkaar te hebben en te spreken.

In haar jonge jaren was mevrouw Werner verpleegster en werkzaam in diverse ziekenhuizen in Nederland, waaronder ook in het Academisch Ziekenhuis Utrecht. Mevrouw Werner woont nog steeds zelfstandig in een ‘aanleunflat’ en doet nog steeds haar eigen was.

De familie spreekt met veel respect over haar. Het is een echte moeder en oma voor de hele familie. “Ik heb haar nog nooit boos gezien,” vertelde een kleindochter ons. Het was een feestelijke bijeenkomst, waarbij mevrouw Werner haar erkentelijkheid uitsprak voor de komst van de burgemeester.

Mevrouw M-A Werner – de Boer 100 jaar

Het was erg gezellig en bijzonder om de burgemeester op bezoek te hebben. Mevrouw Werner genoot er enorm van

Mevrouw M-A Werner – de Boer 100 jaar

Het geheugen van mevrouw Werner heeft haar nog niet in de steek gelaten. Zij vertelde haar levensverhaal met vele bijzondere details

Mevrouw M-A Werner – de Boer 100 jaar

Haar woonkamer stond vol bloemen en vele, vele kaarten met 100 er op!

Burgemeester feliciteert 100 jarige mevrouw Werner

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht