15 juli Open Dag Agnes Kruidentuin

Open Dag Agnes Kruidentuin. Er is van alles te doen

Zaterdag 15 juli is er weer een Open Dag bij Agnes Kruidentuin aan de Dorpsweg  264A in Maartensdijk (tegenover het landhuis).

De Open Dag staat in het teken van kruiden en wat je ermee kunt doen. En dat is heel veel. Kruiden om te eten, kruiden voor de voetmassage, kruidenworkshops.

Er is van alles te doen op deze dag. Onder andere  proeven van heerlijke kruidentapas gemaakt door Caroline North, voedingsdeskundige, met receptjes erbij en een voetreflexmassage door Lia de Groot.  Er zijn diverse korte workshops, zoals kruidenazijn maken, waarin je leert wat voor kruiden daarvoor geschikt zijn. Er is ook een kruidenthee-workshop waar je met een bakje en een schaar je eigen kruidentheemix naar keuze bij elkaar knipt. U vindt een kraam met tweedehands kruiden/tuinboeken en nog veel meer.

Om 14 uur geeft Ellen Brandligt u een rondleiding langs alle mooie hoeken van de kruidentuin met veel informatie over de kruiden. En in de theetuin is er verse verveinethee met heerlijk gebak, zoals de beroemde dropplant-muffins van Thomas en appeltaart van Iris.

In de kruidentuin vindt u kruiden die het goed doen in ons klimaat, zoals tijm, pepermunt, lavendel, agrimonie, rode zonnehoed, goudsbloem, duizendblad, sint Janskruid, salie, Longkruid, slaapmutsje en vele andere geschikt voor thee. Er staan Lindebomen, rozenstruiken, hegjes van Meidoorn, framboos en zwarte bes. Alle gekweekt voor het blad. Vanaf april tot in oktober worden de kruiden geoogst en ter plekke gedroogd in de zonnedroogkast midden in de tuin. Deze zonnedroger gebruikt de warmte van de zon om de kruiden snel en goed te drogen. Met behoud van geur, kleur en smaak. Een deel van de tuin is ingericht met keukenkruiden, o.a. koriander, marjolein, rozemarijn, tijm, shiso, peterselie, selderie, roomse kervel, bieslook, salie.

Een deel van de tuin is ingericht als pluktuin met biologische bloemen die prachtig in de vaas staan. De bloemen worden in het voorjaar gezaaid en later uitgeplant in de bloementuin. Vanaf juni is de bloementuin prachtig. Dan kunt u zelf uw boeket biologische bloemen samenstellen. Veel van de bloemen zijn eetbaar en goed te verwerken in gerechten.

Ook tuinderij Eyckenstein is deze zaterdag open voor de verkoop van verse biologische groenten.

Al met al voldoende redenen om deze heerlijke plek weer eens te bezoeken.

Agnesdemonstreert haar kruidenproducten

Open Dag Agnes Kruidentuin

De kas van Agnes kruiden

Rondleiding op de kruidentuin

Monumentale orchideeenkas Eyckenstein

Voor meer informatie over Agnes Kruidentuin kun je terecht op www.agneskruiden.nl

Open Dag Agnes Kruidentuin

 

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht