Sloop pand De Rooij aan de Hessenweg van start

De Rooij Start Sloop panden Hessenweg De Bilt

Onder het toeziend oog van wethouder Hans Mieras, verwijderde Ton de Rooij met uiterste precisie het naambord van de gevel. Hij gaf hiermee het startsein voor de verdere sloop en bouw van de 11 grondgebonden woningen

Vandaag is een begin gemaakt met de sloop van de oude panden van De Rooij aan de Hessenweg. Onder het toeziend oog van wethouder Hans Mieras, verwijderde Ton de Rooij het bord ‘SHOP De Rooij’, waarmee hij het startsein gaf voor de verdere sloop van de panden en sanering van de grond.

Emotioneel moment

Vele familieleden waren aanwezig bij dit ceremoniële en ook emotionele moment. De meeste aanwezigen waren in het pand geboren en opgegroeid. “Het voelt als een stukje afscheid nemen van een tijd en dat doet pijn. Maar wij realiseren ons dat het pand echt op was en tijd voor vervanging,” aldus een van de familieleden De Rooij. Ze gingen nog een keer naar binnen om te kijken; de laatste keer.

11 grondgebonden woningen

Op de vrijgekomen plek verrijzen 11 zogenaamde stadswoningen, die dit stuk van de Hessenweg op gaan sieren. Op dezelfde dag werd ook het laatste koopcontract getekend en hiermee zijn alle 11 woningen verkocht. Projectontwikkelaar Henri Pleizier van Aalberts Ontwikkeling uit Loosdrecht is verantwoordelijk voor het project. Aan het project werd tevens medewerking verleend door de gemeente De Bilt en de provincie Utrecht.

Gedeeltelijke sloop en sanering

Eerst zal een deel gesloopt worden zodat men kan beginnen met de sanering van de bodem. Niemand minder als Vink tekent hiervoor. Een topbedrijf op het gebied van slopen en saneren. “De vervuiling is helemaal in kaart gebracht,” aldus Ton de Rooij. “Alles is in overleg met de gemeente gegaan. Zodra de grond schoon is wordt de rest gesloopt en als alles meezit wordt er in oktober dit jaar gestart met de bouw van de nieuwe woningen.”

De sloop luidt een nieuw tijdperk in op de plek waar decennia lang de familie De Rooij haar garagebedrijf had. Vier jaar geleden zijn de activiteiten op deze plek al gestopt en is het bedrijf verhuisd naar Bedrijventerrein Larenstein.

De Rooij Start Sloop panden Hessenweg De Bilt

Of de weergoden in De Bilt het hadden aangevoeld, donkere wolken pakten samen boven het pand vlak voor de start van de sloop

De Rooij Start Sloop panden Hessenweg De Bilt

Jarenlang was dit het markante pand waar de familie De Rooij ooit het garagebedrijf is begonnen

De Rooij Start Sloop panden Hessenweg De Bilt

Een laatste blik in de toenmalige showroom

De Rooij Start Sloop panden Hessenweg De Bilt

De familie De Rooij vertelde over hun geschiedenis met het pand

De Rooij Start Sloop panden Hessenweg De Bilt

De familie De Rooij in gesprek met de politiek, projectontwikkelaar en sloper

De Rooij Start Sloop panden Hessenweg De Bilt

Eens de toegang tot de shop, nu onderdeel van de ceremoniële start van de sloop

De Rooij Start Sloop panden Hessenweg De Bilt

Een geconcentreerd klusje voor Ton de Rooij

De Rooij Start Sloop panden Hessenweg De Bilt

Langzaam maar gestaag, verdween het naambord van de gevel

De Rooij Start Sloop panden Hessenweg De Bilt

Alles wat overbleef van het naambord

De Rooij Start Sloop panden Hessenweg De Bilt

Nog even een statieportret met de wethouder op de graafmachine

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht