Feestelijke opening Open Monumentendag De Bilt in Rustenhoven

Feestelijke opening Open Monumentendag De Bilt 2017

Gisteren werd de Open Monumentendag De Bilt feestelijk geopend in buitenplaats Rustenhoven te Maartensdijk. Het thema van deze dag was “Boeren, burgers en buitenlui”.

Tegen tienen was het behoorlijk druk in de prachtige hal. De gasten werden getrakteerd op koffie, thee en feestelijke petit fours.

Romana Engeman, voorzitter van het Comité Open Monumentendag De Bilt, leidde de opening in en overhandigde aan de burgemeester het door Abe Postema geschreven boekje “Buitenlui op de buitenplaats”.

Romana Engeman, voorzitter van het Comite Open Monumentendag De Bilt, aan het woord

Vervolgens vroeg zij de aandacht voor de heerlijke muziek die de opening omlijstte.

Heerlijke muziek!

Burgemeester Sjoerd Potters verrichtte de officiële opening. Later die dag zou hij rondleidingen gaan geven op gemeentehuis Jagtlust.

Burgemeester Sjoerd Potters verrichtte de officiële opening

Locatiemanager Judith Voigt vertelt een aantal boeiende wetenswaardigheden over buitenplaats Rustenhoven. Een leuk verhaal was dat prinses Juliana met haar hofdames graag toneel speelde op het kleine podium in de hal van buitenplaats Rustenhoven waar nu de opening verricht werd.

Locatiemanager, Judith Voigt aan het woord

Vervolgens was het de beurt aan smartlappenkoor “Sterk Spul”. Zij brachten een werkelijk schitterende ballade ten gehore die speciaal voor deze dag geschreven was. Daarbij hadden zij met hun prachtige outfits, attributen en gebaren ook oog voor theatrale aspecten van het bezongene.

Rustenhoven – Opening Open Monumentendag De Bilt 2017

Rustenhoven – Opening Open Monumentendag De Bilt 2017

Na de opening konden de gasten met locatiemanager Judith Voigt een kijkje nemen op de bovenverdiepingen van Rustenhoven. Deze zijn tegenwoordig in gebruik als bed en breakfast. Nieuwsgierig vergaapten de gasten zich aan de prachtige vide met een koepel van glas in lood en de schitterende kroonluchter. Ook mocht men de bruidssuite bewonderen en rondkijken in de verschillende kamers, die elk een eigen kleur hebben. Van uit de kamers hebben de gasten een schitterend uitzicht op de tuinen van Rustenhoven en de omliggende bossen en landerijen.

Het was echt een feestelijke opening die de aanwezige gasten nog lang zal bijblijven.

Judith Voigt (links op de foto) leidt de gasten rond op de bovenverdieping van Rustenhoven

Glazen koepel boven de vide van Rustenhoven

De prachtige kroonluchter in de vide

De gasten bekijken de prachtige bruidssuite

Open Monumentendag De Bilt

In warm rood geschilderde kasten en een schitterend uitzicht op de tuin

Ook de koepelkamer onder het dak wordt tot in detail bekeken door de gasten

Intussen speelt het orkestje gewoon door. Wat een fantastische akoestiek heeft de hal van Rustenhoven!

En in de trouwzaal kan dus getrouwd worden!

Bekijk hier ook onze eerdere reportage over buitenplaats Rustenhoven met mooie foto’s en verhalen over het verleden.

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht