Kleuters sporten tijdens GIGA Kangoeroedag

GIGA Kangoeroedag NOVA Bilthoven

De warming-up bij het begin van GIGA Kangoeroedag

In het kader van de Nationale Sportweek (NOC*NSF) werd vandaag de GIGA KANGOEROEDAG gehouden. Wethouder sport Madeleine Bakker-Smit, opende het festijn waaraan 10 basisscholen deelnamen. Een geslaagde sport- en spelletjesdag voor kinderen van 4 t/m 7 jaar.

Sport- en Korfbalvereniging NOVA uit Bilthoven organiseerde de Giga Kangoeroedag om sporten en bewegen te promoten bij jonge kinderen. Het enthousiasme onder scholen uit De Bilt, Bilthoven, Groenekan en Den Dolder was groot. 10 scholen nemen deel. Zo’n 700 kleuters gaan allemaal leuke balspelletjes, tikspelletjes en korfbalspelletjes doen verdeeld over een aantal rondes. Madeleine Bakker-Smit: “Het is erg leuk dat zo’n dag wordt georganiseerd. Bewegen is goed en moet al zo jong mogelijk gepromoot worden. Verder is het een leuke kans om kennis te maken met korfbal!”

Veel vrijwilligers, sportstudenten en buurtsportcoaches

Naast heel veel vrijwilligers van NOVA waren ook studenten van het Sport College uit Amersfoort aanwezig om alles in goede banen te leiden. Voor hun is dit een maatschappelijke stage. En natuurlijk de Buurtsportcoaches van MENS De Bilt, ze waren er allemaal!

Nog meer foto’s? Of een foto bestellen? Kijk onderaan het bericht!

Kangoeroedag NOVA Bilthoven

We hebben er zin in!

Kangoeroedag NOVA Bilthoven

Geen twijfel, wij gaan winnen!

Kangoeroedag NOVA Bilthoven

Een kort openingswoord van wethouder Madeleine Bakker-Smit

Kangoeroedag NOVA Bilthoven

Even de spieren opwarmen

Kangoeroedag NOVA Bilthoven

Op naar het eerste spelonderdeel

Kangoeroedag NOVA Bilthoven

Ook deze giga kangoeroes zijn onderweg voor het eerste spel

Kangoeroedag NOVA Bilthoven

De beginselen van het balgevoel

Kangoeroedag NOVA Bilthoven

De pittige wind hielp flink mee om dit zeildoek in de lucht te houden

Kangoeroedag NOVA Bilthoven

De kinderen werden lekker uitgedaagd door de begeleiders

Kangoeroedag NOVA Bilthoven

En plots kwam ‘pack-man’ tevoorschijn

Kangoeroedag NOVA Bilthoven

Dat ging deze kleuters allemaal goed af

Kangoeroedag NOVA Bilthoven

En deze ook trouwens

Kangoeroedag NOVA Bilthoven

‘Dieren voeren’, zo leer je mikken!

Kangoeroedag NOVA Bilthoven

Weer zo’n leuk spelletje, op twee ringen na Olympisch

Kangoeroedag NOVA Bilthoven

Yes!

Kangoeroedag NOVA Bilthoven

En toen hadden de giga kangoeroes honger en dorst!

Kleuters sporten tijdens GIGA Kangoeroedag

De Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek is van 9 tot en met 17 september. In deze week zetten duizenden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties uit heel Nederland hun deuren open en verzorgen ze sportclinics, -evenementen, -toernooien en -demonstraties. De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om mensen te laten ervaren hoe leuk sporten en bewegen is. Dit jaar is er ook veel aandacht voor de kracht van sport en staan verschillende thema’s centraal

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2020 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht