Werkbezoek Commissaris van de Koning aan De Bilt

Werkbezoek Commissaris van de Koning Utrecht aan De Bilt

Een medewerker van Bilthoven Biologicals vertelde over het ingewikkelde proces voor het maken van vaccins tijdens het werkbezoek van de Commissaris van de Koning

Afgelopen woensdag bracht de Commissaris van de Koning de heer Willibrord van Beek een werkbezoek aan de gemeente De Bilt. Het werkbezoek begon met een gesprek met het college van burgemeester en wethouders. Daarin wordt onder andere gesproken over de ontwikkeling van de Life Science As, openbare orde en veiligheid en regionale samenwerking.

Daarna bracht het gezelschap een bezoek aan Bilthoven Biologicals op het Utrecht Science Park Bilthoven. Bilthoven Biologicals produceert vaccins om wereldwijd kinderen te beschermen tegen infectieziekten.  Het programma werd afgesloten met een rondleiding over het Berg en Bosch terrein waar verschillende bedrijven actief zijn op het gebied van Life Science en gezondheid. Na de rondleiding sloten leden van de gemeenteraad, leden van Provinciale Staten en vertegenwoordigers van de bezochte bedrijven aan voor een informeel treffen met de commissaris.

Werkbezoek Commissaris van de Koning Utrecht aan De Bilt

Tijdens het bezoek aan Bilthoven Biologicals wordt Willibrord van Beek en het college bijgepraat over de activiteiten

Werkbezoek Commissaris van de Koning Utrecht aan De Bilt

Jef de Clercq, CEO Poonawalla Science Park B.V. tijdens zijn inleiding

Werkbezoek Commissaris van de Koning Utrecht aan De Bilt

De ‘persfoto’ van het gezelschap bij het Alexander Monro Ziekenhuis tijdens de rondleiding op het Berg en Bosch terrein: gemeente secretaris Eric Wietses, wethouders Ebbe Rost van Tonningen, Anne Brommersma, burgemeester Sjoerd Potters, Commissaris van de Koning Willibrord van Beek, wethouders Madeleine Bakker-Smit en Hans Mieras

Werkbezoek Commissaris van de Koning Utrecht aan De Bilt

Het gezelschap werd op het Berg en Bosch terrein bijgepraat door huidige beheerder

Werkbezoek Commissaris van de Koning Utrecht aan De Bilt

Een bliksembezoek aan het Alexander Monro Zeikenhuis

Werkbezoek Commissaris van de Koning Utrecht aan De Bilt

Het werkbezoek eindigde in de kapel van het Berg en Bosch terrein waar de Commissaris van de Koning zijn ervaringen van het werkbezoek deelde met de aanwezige politici

Werkbezoek Commissaris van de Koning Utrecht aan De Bilt

Burgemeester Sjoerd Potters gaf aan de toegestroomde politici een toelichting over het werkbezoek

Werkbezoek Commissaris van de Koning Utrecht aan De Bilt

Willibrord van Beek vertelde dat dit reguliere werkbezoek zeer nuttig is: “Een papieren dossiers krijgt tijdens een dergelijk bezoek ineens een andere dimensie als je er daadwerkelijk bent geweest.”

Werkbezoek Commissaris van de Koning Utrecht aan De Bilt

Een informele ontmoeting van leden van de gemeenteraad, leden van Provinciale Staten en vertegenwoordigers van de bezochte bedrijven met de Commissaris van de Koning en het college

Werkbezoek Commissaris van de Koning aan De Bilt

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht