Onderscheiding Carnegie Heldenfonds voor Bilthovense Anne de Jong

Uitreiking Carnegie Medaille aan Anne de Dong De Bilt Carnegie Heldenfonds

Anne de Jong krijgt uit handen van burgemeester Sjoerd Potters de Zilveren Draagmedaille van het Carnegie Heldenfonds uitgereikt

Vandaag reikte burgemeester Sjoerd Potters in de Oude Raadzaal van het gemeentehuis de zilveren draagmedaille en het loffelijk getuigschrift van het Carnegie Heldenfonds uit aan de heer Anne de Jong uit Bilthoven. De onderscheiding wordt toegekend omdat Anne met gevaar voor eigen leven de in brand staande woning aan de Beatrixlaan van zijn buurvrouw is binnengegaan om zeker te stellen dat alle gezinsleden veilig waren en voorkomen dat het een grote brand zou worden.

Brandwondencentrum Beverwijk

Na zijn heldendaad is hij met spoed naar het UMC vervoerd en later opgenomen in het Brandwondencentrum in Beverwijk. De Jong had veel rook ingeademd en zijn longblaasjes waren verbrand. Na ruim twee maanden van herstel kan hij nog maar beperkt functioneren: “Na een half uur fietsen ben ik helemaal uitgeput,” vertelt hij. De aanwezigen, waaronder zijn familie en vertegenwoordigers van brandweer en politie, zijn enorm trots op Anne en vinden het meer dan terecht dat hij deze medaille heeft gekregen. Voor De Jong kwam het allemaal als een complete verrassing. Hij vermoedde wel dat er iets aan de hand was, maar een officiële uitreiking van een medaille had hij niet gedacht. Hij was zeer vereerd met deze onderscheiding.

Brandalarm

De ceremonie verliep niet helemaal vlekkeloos. Precies op het moment dat De Jong binnen wilde komen, ging het brandalarm af in Jagtlust. Het was geen oefening en al snel kregen alle gasten het verzoek het pand te verlaten….. Gelukkig was de brandweer al in hui, met blusvoertuig en ladderwagen! Zij konden snel vaststellen dat er geen brand was en dat het een loos alarm was. De gasten konden weer snel terug naar de Oude Raadszaal en kon Anne de Jong alsnog zijn entree maken onder luid applaus.

Uitreiking Carnegie Medaille aan Anne de Dong De Bilt Carnegie Heldenfonds

Nog onder de indruk van wat hem onverwachts overkwam, nam Anne de Jong het welverdiende applaus in ontvangst

Uitreiking Carnegie Medaille aan Anne de Dong De Bilt

Familie, vrienden, buren en vertegenwoordigers van Brandweer en Politie waren aanwezig bij de uitreiking

Uitreiking Carnegie Medaille aan Anne de Dong De Bilt

Kort vertelde Anne over zijn ervaringen tijdens zijn heldendaad en de periode van herstel wat er na kwam

Uitreiking Carnegie Medaille aan Anne de Dong De Bilt

Ook zijn vrouw werd bij de uitreiking betrokken en kreeg een prachtige bos bloemen

Uitreiking Carnegie Medaille aan Anne de Dong De Bilt Carnegie Heldenfonds

De heer B.A.J. Jongejan, vice voorzitter van het Carnegie Heldenfonds, richtte ook een woord aan de zojuist gedecoreerde held en legde uit wat het fonds doet

Uitreiking Carnegie Medaille aan Anne de Dong De Bilt

Veel vertegenwoordigers van Brandweer en Politie

Uitreiking Carnegie Medaille aan Anne de Dong De Bilt

Geëmotioneerd neemt Anne de felicitaties in ontvangst

Uitreiking Carnegie Medaille aan Anne de Dong De Bilt

Een gesprek met de brandweermannen die zijn rol in der tijd overnamen

Uitreiking Carnegie Medaille aan Anne de Dong De Bilt

Het was voor de familie De Jong wel even wennen al die belangstelling, ook van de zijde van de pers

Uitreiking Carnegie Medaille aan Anne de Dong De Bilt

Na de plechtigheid was er voldoende tijd om met elkaar wat langer te spreken

Uitreiking Carnegie Medaille aan Anne de Dong De Bilt

Alle aanwezigen in Jagtlust werden verzocht het pand te verlaten wegens het brandalarm

RTV De Bilt heeft een videoreportage gemaakt. KLIK hier!

Onderscheiding Carnegie Heldenfonds voor Bilthovense Anne de Jong

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

  • Uitreiking medaille Carnegie Heldenfonds – HLP images
    21 september 2017 op 19:13

    […] Klik voor het hele bericht op DeBiltinbeeld.nl […]