Feestelijke start muziekproject Maartensdijk

Start Muziekproject Basisscholen Maartensdijk

Om het geheel een officieel tintje te geven werd door de drie partijen een Muziekproject-document ondertekend onder het toeziend oog van wethouder Hans Mieras en vele kinderen!

Vandaag was de feestelijke start van het muziekproject in samenwerking met Muziekvereniging Kunst en Genoegen op twee Maartensdijkse basisscholen: de Martin Luther Kingschool en WereldKidz Kievit. Het project startte officieel met een sponsorloop onder de naam Muziek Op School. Rond half elf viel het ‘startschot’ voor de sponsorloop om extra geld op te halen om het geheel te bekostigen. 

Voor de start werd eerst onder het toeziend oog van wethouder Hans Mieras een document ondertekend door de drie verantwoordelijke partijen, om met elkaar de gemaakte afspraken vast te leggen. Om het geheel een muzikale aftrap te geven kreeg wethouder Mieras het dirigentenstokje in handen. Dat viel nog niet mee om het orkest op gang te krijgen. Dirigent John Leenders redde de wethouder door het stokje over te nemen en speelde Kunst en Genoegen de sterren van de lucht. Daarna de warming-up onder leiding van meester Jan, gevolgd door een origineel startschot mét een trompet! De kinderen maakten er werk van en gingen flink uit de startblokken om zoveel mogelijk rondjes te lopen in de beschikbare tijd. Elk rondje werd afgestempeld op hun kaart!

Muziekproject

Het muziekproject houdt in dat in dit schooljaar ca. 150 kinderen van WereldKidz Kievit en de Martin Luther Kingschool muziekonderwijs gaan krijgen binnen schooltijd. Twee seizoenen gaat docent/dirigent John Leenders de deelnemende groepen 5 en 6 wisselend kennis laten maken met trompet, klarinet, dwarsfluit en diverse soorten slagwerk. Door middel van een caroussel-les kunnen de kinderen zelf een keuze aangeven welk instrument zij de komende maanden nader willen leren kennen. Na deze twee seizoenen draait het project nog twee schooljaren door.

Diverse leeftijdgerichte concepten

Voor de onderbouw is een ander concept ontwikkeld, daar zullen de kabouters (groep 1 en 2) en de piraten (groep 3 en 4) aan de slag gaan met muziek. De kabouters gaan spelenderwijs aan de slag met muziek en kleuren om zo zowel de kleuren, als noten als muziek te leren. Voor de piraten is een stoer programma samengesteld op basis van de muziek van Pirates of the Carribbean. De Kabouter- en Piratenclub wordt geleid door Wilma Abels, Jetske Post, Nel Raven en Willemien Post. In februari 2018 vindt er een slotconcert plaats in de Vierstee van de leerlingen met het groot orkest van Kunst en Genoegen.

De start van dit project is een prachtige mijlpaal voor Muziekvereniging Kunst en Genoegen die volgend jaar hun 95-jarig jubileum zullen vieren!

Onderaan staan nóg meer foto’s, die ook besteld kunnen worden.

Start Muziekproject Basisscholen Maartensdijk

Vele blije gezichten: Jannie van Donkersgoed (WereldKidz Kievit), wethouder Hans Mieras, Arjan Dam (Marin Luther King School), Peter Abels en Nel Raven (Kunst en Genoegen)

Start Muziekproject Basisscholen Maartensdijk

Tja, wethouder Mieras, dat viel niet mee om een orkest op gang te krijgen

Start Muziekproject Basisscholen Maartensdijk

Jong geleerd is ….. een van de kabouters nam alvast een voorschotje

Start Muziekproject Basisscholen Maartensdijk

De warming-up onder leiding van meester Jan

Start Muziekproject Basisscholen Maartensdijk

Een origineel startschot toen de toeter dienst weigerde

Start Muziekproject Basisscholen Maartensdijk

Hollen stempelen, hollen stempelen en zo vele ronden lang!

Start Muziekproject Basisscholen Maartensdijk

Onder aanmoediging van vele familieleden

Start Muziekproject Basisscholen Maartensdijk

Ondertussen zorgde het orkest van Kunst en Genoegen voor een lekker sfeertje

Start Muziekproject Basisscholen Maartensdijk

Ook bij de Martin Luther King School werd druk gestempeld!

Feestelijke start muziekproject Maartensdijk

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht