Weer een geslaagde Bakpret Maartensdijk

Bakpret Maartensdijk

Gezellig samen bakken en thuis smullen van de resultaten

Bakpret Maartensdijk is een bakcursus voor kinderen van 8 tot 12 jaar ondersteund door MENS De Bilt en vindt in Sojos. Het idee is van Brigitte van der Heijden, die tijdens de cursus geholpen wordt door Bianca Kerkhof. “De cursus leert kinderen bakken met de basis producten,” vertelt Brigitte. “Geen kant-en-klare producten, maar gewoon meel, eieren, gist, zout, suiker, etc.. Ze krijgen een recept en gaan met tweetallen aan het werk. De resultaten mogen er zijn!”

Deze keer werd het de kinderen iets gemakkelijker gemaakt bij het bakken van de hartige taart. Het bladerdeeg kwam dan voor deze keer uit een pakje. “Zelf bladerdeeg maken is wat ingewikkeld en zou te lang duren,” vertelde Brigitte. De kinderen gingen allemaal volgens recept aan het werk en gedurende de middag kwamen de lekkerste hartige taarten en soepstengels tevoorschijn. Tijdens het bakken werden er vruchten- pindarotsjes gemaakt met gesmolten chocolade. Kortom, weer een gezellige middag bakken!

Aan de cursus kunnen maximaal 8 deelnemers meedoen. Voor informatie over de volgende bakcursus: bakpretmaartensdijk@gmail.com.

Bakpret Maartensdijk

Na een korte uitleg van Brigitte …..

Bakpret Maartensdijk

… gezellig aan het werk met het bladerdeeg

Bakpret Maartensdijk

Hoeveel erwten ook al weer?

Bakpret Maartensdijk

Bakjuf Bianca hielp even bij het baderdeeg

Bakpret Maartensdijk

Patisserie blijft exacte wetenschap een grammetje te veel of te weinig geeft al snel problemen

Weer een geslaagde Bakpret Maartensdijk

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht