Trix Express Clubdag in HF Witte

Trix Express Dag HF Witte

Hoe leuk is het om samen een Trix Express treinenbaantje te bouwen en te rijden

Vandaag vond de traditionele Trix Express Clubdag plaats in HF Witte. Standhouders uit Nederland, België en Duitsland bevolkte de sporthal met hun treinen, treinsets en onderdelen in de hoop om de verzamelaars weer een beetje op weg te helpen. Voor de kinderen was er de mogelijkheid heerlijk met treintjes te spelen en hun fantasie los te laten op het maken van treinbaantjes.

Legendarisch

Het legendarische merk Trix Express, dat naast bijvoorbeeld Märklin, ook heel veel verzamelaars en liefhebbers kent. Het drierail-gelijkstroom-systeem is in 1953 geïntroduceerd. Tot dat jaar was het een wisselstroom-systeem. Ook van de periode vanaf voor 1953 was nog veel spoormaterieel rijdend te zien op prachtige banen!

Drukke handel

Op deze clubdag van de Stichting Trix Express konden kinderen zelf een baantje leggen en met treinen spelen. Ook (groot)ouders vonden het maar al te leuk om met de modeltreinen aan de gang te gaan en speelden vrolijk mee. Verder waren er heel veel Trix liefhebbers en verzamelaars op dit evenement afgekomen. Er werd bovendien druk gehandeld, velen wilden de verzameling uitbreiden en de juist die missende locomotief of wagon kopen. Met ruim 200 meter tafels met Trix Express is dat de meesten gelukt!

Nieuw

Inmiddels is de productie van Trix Express weer ter hand genomen met nieuwe modellen. Märklin die de huidige eigenaar van het merk Trix is, gebruikt dit merk in principe voor de tweerail-gelijkstroom varianten van de Märklin modellen. Door actief lobby werk van diverse Trix Express clubs is er weer een kleine collectie Trix Express leverbaar in drierail-gelijkstroom met de bekende grote Trix-koppeling. Daarnaast zijn er veel liefhebbers die tweerail-locomotieven ombouwen voor drierail-gelijkstroom, dus de echte liefhebber hoeft niet zonder te zitten.

Wil je meer weten over Trix Express, ga dan naar de website van de club.

Trix Express Dag HF Witte

Keus genoeg voor de verzamelaars van Trix

Trix Express Dag HF Witte

Samen bouwen aan de leukste banen

Trix Express Dag HF Witte

Een van de mooiste banen is deze vroege Trix Express baan nog op wisselstroom

Trix Express Dag HF Witte

Met uiterste precisie werd deze Trix-kraan bediend

Trix Express Dag HF Witte

Banen en scenery, het was er allemaal

Trix Express Dag HF Witte

En is jouw Trix trein niet meer helemaal compleet? Geen nood, er zijn onderdelen in overvloed te krijgen

Trix Express Dag HF Witte

Even spannend of de trein door de tunnel pas

Trix Express Dag HF Witte

Vermaak voor jong en oud

Trix Express Dag HF Witte

Ik ben op zoek naar……

Trix Express Clubdag in HF Witte

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht