Vogels van Marieke Wijntjes in Ruimte voor Kunst

Ruimte voor Kunst De Bilt, Marieke Wijntjes te midden van haar vogels

In november, december en tot half januari exposeert Marieke Wijntjes met haar serie foto’s die gemaakt zijn bij Vogelopvang Utrecht. Marieke werkte als vrijwilliger bij deze vogelopvang. Ze raakte geboeid door haar werk, maar ook als fotograaf. “Ik hou nu eenmaal van vogels,” vertelt zij ons. “Vooral de vogels die worden opgevangen door de vogelopvang. Ik leerde de vogels weer op te lappen en te zorgen dat ze weer de natuur in konden.”

Menselijke trekjes

“Als fotograaf nam ik mijn camera mee,” vervolgt Marieke. “Ik portretteerde de vogels en merkte dat dit heel veel tijd kost. Met één foto ben je soms meer dan een uur bezig. Je wil ze in al hun stress, maar ook in het accepteren van de nieuwe situatie fotograferen. Vastleggen in hun emotie die vaak zo menselijk is en waarbij je het gevoel krijgt dat die vogel jouw emoties spiegelt. Op deze manier werden de foto’s meer dan een kiekje van een ‘zielige’ vogel in de opvang.”

Over Marieke

Na haar studie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en de Fotoacademie werk Marieke Wijntjes sinds 2008 met veel toewijding en plezier als freelance fotograaf en publiceerde o.a. bij: Amnesty Nederland, Vrije Universiteit Amsterdam, Milieudefensie, Festival oude muziek, de Volkskrant, Universiteit Utrecht, van Abbemuseum Eindhoven, Zeeuws Museum, Het Spoorwegmuseum, NRC Next en Sonnenborgh museum & sterrenwacht.

Marieke haar vogels zijn te zien bij Ruimte voor Kunst
Dorpsstraat 42
3732 HJ De Bilt

Openingstijden:
Woensdag, donderdag en vrijdag van 11.00 -18.00 uur
Zaterdag 11.00 -17.00 uur
Zondag 13.00 – 17.00 uur

Ruimte voor Kunst De Bilt, Marieke Wijntjes Vogels

Ruimte voor Kunst De Bilt Marieke Wijntjes Vogels

Ruimte voor Kunst De Bilt Marieke Wijntjes, Vogels

Vogels van Marieke Wijntjes in Ruimte voor Kunst

De kunstwerken zijn te koop en op aluminium geplakt en afgewerkt met acrylglas, waardoor ze eeuwig mee gaan. Van elk kunstwerk worden maximaal 25 exemplaren afgedrukt.

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht