Elsie le Coq in de Ruimte voor Kunst

Ruimte voor Kunst De Bilt Elsie le Coq Vilt

Elsie le Coq bij haar ontwerpen

Tot en meet 10 maart 2018 exposeert Elsie le Coq met haar Viltwerk in Ruimte voor Kunst aan de Dorpsstraat 42 in De Bilt. Vanuit haar atelier in Hilversum maakt Elsie haar viltontwerpen. Inmiddels exposeert Elsie voor de 5e keer in Ruimte voor Kunst

Een trouwe fan

De verkoopexpositie omvat onder andere jurken, jassen, sjaals, kragen, hoeden en halssieraden. Op het moment van ons bezoek was ook Dianne er. Dianne is een fan van de ontwerpen van Elsie en draagt deze dag voor het eerst haar vilten jurk: “Ik deed ooit een viltworkshop met Elsie, wat ik erg leuk vond. Zij had toen een groene jurk bij zich. De kleur past mij zo mooi dat ik hem direct kocht. Na die tijd volg ik haar activiteiten en kom graag op haar exposities.” Dianne kocht deze middag een bijpassend halssieraad van Elsie speciaal voor deze groene jurk. “Verder vind ik dit een heerlijke plek om even te ‘stranden’,” aldus Dianne. “Een leuke plek voor een kopje koffie en een lekkere taartpunt van Bonbon Margo.”

Vilten een oeroud ambacht

Elsie voert in weze een oeroud ambacht uit. Het is voor haar een manier om zichzelf uit te drukken. “Ik schilder als het ware met wol,” legt zij uit. “Al heel jong speelde ik met textiel, lapjes en draden wol. Bovendien ontdekte ik mijn liefde voor natuurlijke materialen. Na een beeldende vorming in Amsterdam kwam het vilten op mijn pad en dat maakte de cirkel rond.”

Viltworkshop zaterdag 10 februari 2018 + high tea

Deze zaterdag start om één uur een viltworkshop in Ruimte voor Kunst. Elsie zal aan de hand van een aantal te maken ontwerpen (bloemensliert, wanten of een winterhoofdband) het ambacht van het vilten leren aan diegene die de workshop volgt. De kosten zijn € 40,- per persoon, inclusief materiaal én een little high tea van BonBon Margot. Opgeven kan via elsievilt@gmail.com of info@ruimtevoorkunst.nl.

Elsie is zelf aanwezig op:

10, 16,17 23 en 24 februari 2018

3, 9 en 10 maart

Openingstijden t/m 10 maart 2018:

Woensdag t/m vrijdag 11.00 – 18.00 uur

Zaterdag 11.00 – 17.00 uur

Zondag 13.00 – 17.00 uur

Ruimte voor Kunst De Bilt Elsie le Coq Vilt

Een klassiek ontwerp gemaakt met een oeroud ambacht in een frisse hedendaagse stijl

Ruimte voor Kunst De Bilt Elsie le Coq Vilt

Ruimte voor Kunst is een perfect decor voor een kleinschalige expositie

Ruimte voor Kunst De Bilt Elsie le Coq Vilt

Dit kopje uit de eer vorige eeuw vormde de basis voor de jurk op de achtergrond

Ruimte voor Kunst De Bilt Elsie le Coq Vilt

Ook halssieraden behoren tot haar ontwerpen

Ruimte voor Kunst De Bilt Elsie le Coq Vilt

Mooie kleurschakeringen

Ruimte voor Kunst De Bilt Elsie le Coq Vilt

Dit halssieraad is op basis van een vilten streng, afgewerkt met touw en scherfjes van een kopje en een bordje.

Ruimte voor Kunst De Bilt Elsie le Coq Vilt

Een mooi collectie

 

Meer weten over het werk van Elsie le Coq: KLIK hier!

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2020 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht