Feestelijke start bouwfase II Kwinkelier Bilthoven

Start bouw Kwinkelier Fase 2 Bilthoven

Wethouder Hans Mieras gecoacht door een kraanmachinist zette met uiterste precisie de eerste schop in de grond

Zaterdagmiddag werd op een feestelijke wijze fase II ingeluid van de herontwikkeling van de Kwinkelier te Bilthoven. Wethouder Hans Mieras zette de eerste schop in de grond als sein voor de start van de nieuwbouw. Tevens werd onthuld welke tweede supermarkt de Kwinkelier nog aantrekkelijker gaat maken…….

Genodigden en ook kinderen werden ontvangen in de feesttent, waar een drankje was en veel te doen voor kinderen. Ook Buurman en Buurman waren van de partij. Velen gingen met het illustere tweetal op de foto.

De winkels aan het grote plein ondergaan een metamorfose. De bestaande parkeergarage wordt uitgebreid en er wordt gestart met het vernieuwen van het tweede deel van het ‘Kronkelstraatje’. Aannemer Cordeel uit Zwijndrecht heeft de opdracht gegund gekregen.

Wethouder Hans Mieras is blij

Wethouder Hans Mieras: “Ik ben blij dat er wordt gestart met de bouw van deze belangrijke volgende fase voor winkelcentrum de Kwinkelier. Het intensieve overlegtraject van de afgelopen jaren leidt nu concreet tot de komst van nieuwe winkels en uitbreiding van de parkeergarage. Hiermee wordt definitief gekoerst naar een prachtig resultaat voor het centrum van Bilthoven.”

De verwachting is dat de tweede bouwfase eind 2018 wordt opgeleverd. Lidl zal haar winkel dan ook feestelijk openen. Het tweede deel van het ‘Kronkelstraatje’ zal naar alle waarschijnlijkheid in het tweede kwartaal van 2019 worden opgeleverd.

Start bouw Kwinkelier Fase 2 Bilthoven

Het was gezellig druk in de Kwinkelier. Velen waren naar de festiviteiten toegekomen. Hedde Stegenga van SebaldInvest heette iedereen welkom

Start bouw Kwinkelier Fase 2 Bilthoven

Wethouder Hans Mieras richtte het woord naar de belangstellenden, de winkeliers en de bouwer

Start bouw Kwinkelier Fase 2 Bilthoven

Uiterst geconcentreerd zette Hans Mieras de graafmachine in werking

Start bouw Kwinkelier Fase 2 Bilthoven

Zijn starthandeling werd gadegeslagen door vele belangstellenden

Start bouw Kwinkelier Fase 2 Bilthoven

Oeps…. een hilarisch moment, het doek viel iets te snel naar beneden. Het aftellen was nog in volle gang

Start bouw Kwinkelier Fase 2 Bilthoven

Enfin, het was duidelijk, het wordt de LIDL die de aantrekkelijkheid van de Kwinkelier verder moet vergroten

Start bouw Kwinkelier Fase 2 Bilthoven

Ondertussen vermaakten de kinderen zich uitstekend in de feesttent

Start bouw Kwinkelier Fase 2 Bilthoven

Voor vele kinderen was dit toch wel het hoogtepunt van de middag, op de foto met Buurman en Buurman

Start bouw Kwinkelier Fase 2 Bilthoven

Je moest even geduld hebben, er had zich een heuse rij ontwikkeld met wachtenden

Feestelijke start bouwfase II Kwinkelier Bilthoven

Voor meer foto’s, KLIK op deze link. Ook voor bestellingen!

 

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht