Mathildedag 2018 de vrijwilliger van het jaar is bekend!

Mathildedag 2018 De Bilt Dag van de vrijwilliger

Bibiana van der Heiden ging naar huis met het beeldje van keizerin Mathilde

Gisteren was het Mathildedag. Deze bijzondere dag is in 2017 nieuw leven ingeblazen door de toenmalig waarnemend burgemeester Bas Verkerk en voorziet in een traditie dat vrijwilligers in het zonnetje worden gezet. Deze dag werd tevens de vrijwilliger van het jaar gekozen uit dit keer vijf genomineerden. Degene die uiteindelijk met het befaamde bronzen beeldje van Mathilda naar huis ging was Bibiana van der Heiden.

Mathildedag

Op Mathildedag wordt er gevierd dat op 14 maart 1122 de gronden van het huidige De Bilt aan het nieuwe klooster Oostbroek zijn geschonken. Utrecht en Holland maakten toen deel uit van het Duitse Keizerrijk. De schenking geschiedde door de Duitse keizerin Mathilde, de naamgever van deze dag.

Jonge mantelzorgers in het zonnetje

Dit jaar is het thema ‘Jonge mantelzorgers’. Zij die onbetaald een groot deel van de zorg voor een langdurig of chronisch ziek iemand op zich neemt. Genomineerd dit jaar zijn Pascal Bonhoff, Bibiana van der Heiden, mevrouw M. Daas, Patricia en Daphne Gielen. Voordat bekend werd gemaakt wie de vrijwilliger van het jaar is, werden door de jury en de commissie van aanbeveling de kandidaten stuk voor stuk voorgesteld met een persoonlijk verhaal. Uiteindelijk maakte de juryvoorzitter Julia Muller de vrijwilliger van het jaar bekend.

Voor meer foto’s en nabestellingen, klik op het linkje onderaan dit bericht.

Mathildedag 2018 De Bilt Dag van de vrijwilliger

Alle gnomineerden werden door de burgemeester persoonlijk opgehaald met deze prachtige 8-cilinder Lincoln L183 uit 1930

Mathildedag 2018 De Bilt Dag van de vrijwilliger

Burgemeester Sjoerd Potters heette iedereen welkom en vertelde onder andere de geschiedenis van Mathildedag waarop het ontstaan van De Bilt wordt gevierd en benadrukte het belang van vrijwilligers in de maatschappij die op deze dag in het zonnetje worden gezet

Mathildedag 2018 De Bilt Dag van de vrijwilliger

Een volle Oude Raadszaal op Jagtlust met de vijf genomineerden en genodigden

Mathildedag 2018 De Bilt Dag van de vrijwilliger

Juryvoorzitter Julia Muller spraak een van de genomineerden toe

Mathildedag 2018 De Bilt Dag van de vrijwilliger

De jongste genomineerde is Pascal Bonhof met op de achtergrond zijn klasgenoten en geflankeerd door vader en moeder

Mathildedag 2018 De Bilt Dag van de vrijwilliger

Ook Donja Hoevers van het comité van aanbeveling, sprak een der genomineerden toe

Mathildedag 2018 De Bilt Dag van de vrijwilliger

Ingrid van Maarschalkerweerd richt zich tot de iets oudere vrijwilliger mevrouw M. Daas

Mathildedag 2018 De Bilt Dag van de vrijwilliger

Duidelijk verrast met haar benoeming tot vrijwilliger van het jaar nam Bibiana van der Heiden het beeldje van Mathilde uit handen van burgemeester Potters in ontvangst. Bibiana heeft zich de afgelopen twee jaar ingezet voor haar dementerende oma

Mathildedag 2018 De Bilt Dag van de vrijwilliger

De jongste vrijwilliger ging niet met lege handen naar huis! Rechts Paul Meuwese van de commissie van aanbeveling

Mathildedag 2018 De Bilt Dag van de vrijwilliger

Dat geldt ook voor Patricia en Daphne Gielen

Mathildedag 2018 De Bilt Dag van de vrijwilliger

En mevrouw M. Daas

Mathildedag 2018 De Bilt Dag van de vrijwilliger

Daarna volgde nog een muziekworkshop en werd gezamenlijk een lied geoefend. Ook met Pascal meegekomen leerlingen van de Julianaschool zongen dit mee, hand in hand of omarmd: Ik heb een vriend!

Mathildedag 2018 De Bilt Dag van de vrijwilliger

Pascal werd overladen met bloemen door de leerlingen uit zijn klas als felicitatie voor zijn nominatie

Mathildedag 2018 de vrijwilliger van het jaar is bekend!

KLK hier voor meer foto’s en nabestellingen!

Regio TV De Bilt maakte ee filmportret van deze ochtend.

 

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht