Vincent Cornelissen krijgt Chapeaupenning gemeente De Bilt

Rabobank ALS Lenteloop 2018 Bilthoven

Geëmotioneerd en trots laat Vincent Cornelissen de zojuist overhandigde Chapeaupenning van de gemeente De Bilt zien

Na de bekendmaking van de fantastische opbrengst van de Rabobank ALS Lenteloop, was er nog een heel bijzonder moment gisteren. Organisator van het eerste uur Vincent Cornelissen werd benoemd tot Ereburger van de gemeente De Bilt. De bijbehorende Chapeaupenning kreeg hij uit handen van burgemeester Sjoerd Potters, die voor deze gelegenheid niet de ambtsketen droeg, maar de ALS Lenteloop-medaille als eerbetoon aan Vincent. Potters had immers zelf de 10 km gelopen die middag.

De motivatie klonk als volgt:

Vincent Cornelissen heeft in de zomer van 2015 de diagnose ALS gekregen. Vrijwel direct na zijn diagnose heeft hij zijn onmacht omgezet in actie en heeft de ALS lenteloop in het leven geroepen. De Lenteloop heeft twee doelstellingen; zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar de oorzaak en bestrijding van deze ziekte én een verbindend karakter, samen het leven vieren.

2016

In het najaar van 2015 is de heer Cornelissen samen met enkele zeer betrokken en kundige vrienden gestart met de organisatie van een lokaal evenement in zijn woonplaats Bilthoven. Dit evenement werd steeds groter van omvang en op 17 april 2016 hebben maar liefst ruim 1500 deelnemers meer dan 235.000 euro opgehaald. Hiermee was de Lenteloop het op twee na grootste evenement in Nederland voor de stichting ALS. Met meer dan 3000 bezoekers tijdens de loop en ruim 150 vrijwilligers was het een bijzonder geslaagd evenement in Bilthoven en omstreken.

Tweede versie

De tweede versie van 14 mei 2017 was eveneens een groot succes. Opnieuw deden bijna 1200 lopers mee aan de loop en haalden zij samen ruim 150.000 euro op. Vanaf het allereerste begin heeft de heer Cornelissen zich op buitensporige wijze ingezet voor het slagen van dit evenement. Als initiator, voorzitter (en later vicevoorzitter), maar vooral als gezicht van de ALS lenteloop heeft hij duizenden mensen in beweging gekregen om een bijdrage te leveren aan de bestrijding van de ziekte ALS.

Saamhorigheid

Niet alleen het enorme geldbedrag (bijna 400.000 euro), maar vooral ook de saamhorigheid en positieve uitstraling van deze loop zijn bijzonder te noemen. Ondanks een helaas afnemende gezondheid, lukt het de Vincent Cornelissen boven alles om samen het leven te vieren en aandacht te generen voor de ziekte, de patiënten, mantelzorgers en familieleden. De manier waarop de heer Cornelissen zich inzet voor meer onderzoek met als uiteindelijk doel een oplossing voor ALS, getuigt van een buitengewone onbaatzuchtigheid en verdient.

Rabobank ALS Lenteloop 2018 Bilthoven

Een onverwacht moment, burgemeester Sjoerd Potters ging over tot de uitreiking van de Chapeaupening van de gemeente De Bilt

Wie het verslag van de derde editie er op na wil slaan, KLIK dan hier.

Vincent Cornelissen krijgt Chapeaupenning gemeente De Bilt

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht