Biltsheerlijk Fietsroutes officieel van start

Bilts Heerlijk Fietsroutes

Wethouder Madeleine Bakker-Smit leverde het startschot voor de fietsroutes van Biltsheerlijk

Vandaag werden de vier Biltsheerlijk Fietsroutes officieel in gebruik genomen middels een feestelijk startbijeenkomst op boerderij De Bonte Parels te Westbroek. Wethouder Madeleine Bakker-Smit gaf letterlijk het startschot voor de fietsers die op de openingsceremonie waren afgekomen. Je fietst via deze routes langs boerderijen, imkerijen, tuinderijen, molens en ontmoet zo de lokale voedselhelden.

Ontdek de Biltse smaken met een Biltsheerlijk Fietsroute!

Vanaf zaterdag 2 juni 2018 kun je lekker op je fiets langs lokale voedselproducenten in de Bilt gaan. Biltsheerlijk heeft vier fietsroutes ontwikkeld die je eenvoudig kunt downloaden of volgen met behulp van een app. Ze brengen je naar (biologische) zuivel, vers geoogste groenten, kruiden, prachtig vlees en zoete honing.

De vier routes doorkruisen een variatie aan landschappen met open weiden, watergebieden of beschutte bossen. Ze zijn geschikt voor jong & oud, in lengte variërend van 8 tot 18 km, met diverse stop- en rustpunten. De routes zijn door verbindingspaden eventueel ook te koppelen. Trek er een dag op uit en vul je fietstas met lokaal geproduceerde lekkernijen.

Bijzonder start bij De Bonte Parels

Op deze zaterdag hield boerderij De Bonte Parels hun Boerenzaterdag, een open dag die elke eerste zaterdag van de maand plaatsvindt. Zij vierden bovendien een feestje, want onlangs kregen zij officieel het certificaat Biologische producent van melk en vlees! Verder waren alle deelnemende bedrijven geopend ook voor rondleidingen.

Kijk onderaan het bericht voor nog meer informatie over de fietsroutes en de deelnemers aan deze opening!

Bilts Heerlijk Fietsroutes

De wethouder ontving uit handen van Joanne Ronhaar van Biltsheerlijk de vier nieuwe fietsroutes

Bilts Heerlijk Fietsroutes

Rutger Hennipman leidde de wethouder rond op de boerderij en door de landerijen

Bilts Heerlijk Fietsroutes

Koos Smits van Stichting De Oude Tweewieler uit Maartensdijk, had een paar mooie oude fietsen meegenomen uit zijn collectie en vertelde daar enthousiast over

Bilts Heerlijk Fietsroutes

Willy Douma (Biltsheerlijk en staand op het strobalenpodium) bedankte al degenen die hadden meegewerkt aan het tot stand komen van de fietsroutes en van deze startdag: de wethouder, Joanne Ronhaar, Baldine van den Bosch en op de achtergrond Christianne en Rutger Hennipman

Meer weten over de fietsroutes en hoe je die kan volgen? KLIK hier.

Voor meer informatie over De Bonte Parels, biologisch vlees en de Boerenzaterdag, KLIK hier.

Meer weten over de Stichting De Oude Tweewieler, KLIk hier.

Biltsheerlijk Fietsroutes officieel van start

KLIK voor meer foto’s en nabestellingen HIER.

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht