Gijs van Lennep Legend 2018 brengt 30.275 euro op!

Gijs van Lennep Legend De Bilt Houdringe Kiwanis

Een voor een arriveerden de deelnemers aan de rally met hun bijzondere (vaak klassieke) auto’s

De inmiddels alweer 8steeditie van de Gijs van Lennep Legend heeft dit jaar 30.275 euro opgebracht. Het geld gaat naar het project Cyberpoli. De Cyberpoli is een interactieve internetpolikliniek voor kinderen en jongeren met een chronische aandoening of beperking. Een vraagbaak en ontmoetingsplek waar ze informatie over hun ziekte kunnen halen.

Traditiegetrouw startte de rally in Lichtenvoorde bij hoofdsponsor State of Art, die alle edities heeft meegemaakt. Vandaaruit vertrokken de equipes via een uitdagende route naar De Bilt. De rally kent een Sportklasse, met een uitdagend parcours voor de ervaren rallyrijders en een Toerklasse voor beginnende en minder ervaren rijders.

Kiwanis Bilthoven

De organiserende Kiwanis Club Bilthoven heeft deze dag met een team vrijwilligers weer in goede banen geleid. Op het Landgoed Houdringe werden de deelnemers ontvangen en stonden de rallywagens keurig opgelijnd. Van splinternieuw tot stokoud. De rijders werden voorzien van drankjes en een heerlijke Indonesische maaltijd. Bas van Werven probeerde nog wat extra geld bij elkaar te sprokkelen met een veiling van parafernalia.

Poject Cyberpoli

Stichting Artsen voor Kinderen werkt aan een betere kwaliteit van leven voor kinderen met een chronische aandoening. De stichting is opgericht in 1997 en heeft geen winstoogmerk. Een van haar projecten is de Cyberpoli (www.cyberpoli.nl). De Cyberpoli is een interactieve internetpolikliniek voor kinderen en jongeren met een chronische aandoening of beperking. Een vraagbaak en ontmoetingsplek waar ze informatie over hun ziekte kunnen halen, in contact kunnen komen met andere kinderen en (anoniem) vragen kunnen stellen aan een panel van 130 medisch behandelaren en ervaringsdeskundigen. Alle panelleden doen dit werk als vrijwilliger. Op dit moment telt de Cyberpoli eenentwintig chronische aandoeningen en meer dan 800.000 bezoekers.

Gijs van Lennep Legend De Bilt Houdringe Kiwanis

Uiteindelijk draaide het om het ophalen van geld voor het goede doel. Bas van Werven (links), Joost Cohen (Kiwanis Bilthoven), reiken de cheque uit aan de naamgever Gijs van Lennep, die erg blij is met de opbrengst

Gijs van Lennep Legend De Bilt Houdringe Kiwanis

Traditiegetrouw had hoofdsponsor State of Art weer een aantal van een prachtige klassieke Porsches meegenomen. Hier een Porsche 356 A Speedster uit 1959

Gijs van Lennep Legend De Bilt Houdringe Kiwanis

Van parkeren is hier geen sprake. Dit is echt afmeren van een slagschip; wat een beauty! Een Cadillac Eldorado Biarritz

Gijs van Lennep Legend De Bilt Houdringe Kiwanis

Splinternieuw en stokoud naast elkaar. Een Bugatti Veyron met daarachter een Bentley Speed Six uit de jaren ’30 van de vorige eeuw

Gijs van Lennep Legend De Bilt Houdringe Kiwanis

Hier de aankomst van deze prachtige Jaguar E-type uit 1966 in British Racing Green

Gijs van Lennep Legend De Bilt Houdringe Kiwanis

Een mooie line-up met een Rover 3.5 Coupé voorop

Gijs van Lennep Legend De Bilt Houdringe Kiwanis

De fanatieke rallyrijders praatte nog lang na over de route en de opdrachten

Gijs van Lennep Legend De Bilt Houdringe Kiwanis

Op het voorplein van Houdringe het hoofdkantoor van Sweco in De Bilt, was het een groot feest

Gijs van Lennep Legend 2018 brengt 30.275 euro op!

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht